Du skal sortere dit affald. På den måde kan vi genanvende så meget som muligt og sørge for, at farligt affald bliver behandlet korrekt.

Metal, glas, pap, pmdk (plast-, mad- og drikkekartoner), farligt affald og ødelagt campingudstyr skal sorteres på sorteringsparaderne eller ved vores servicestationer.

Sorteringsparaderne er ladvogne, der løbende og dagligt besøger alle campingområder som tilbud til alle festivalens deltagere, så de kan aflevere og sortere deres affald korrekt. 

Der er fri adgang til at sortere affald på en af festivalens 24 servicestationer. Her står frivillige klar til at vejlede dig i korrekt sortering i dagtimerne. Stationerne er fordelt på campingområderne og kan findes på festivalkortet.

Derudover kan serviceværter (i orange veste) og affaldshåndteringens frivillige (i grønne veste) hjælpe med poser til indsamling af affald.

På festivalens campingområder finder du desuden 2.000 skraldespande til restaffald. De er til alt det, der ikke kan sorteres til genanvendelse.

På indre plads tester vi forskellige sorteringsløsninger, så der kan sorteres i mad-, plast- og restaffald. Det skal hjælpe os med at blive klogere på affaldssortering på vores festival, så vi kan sortere endnu mere fremover.

Tak, fordi du sorterer dit affald!

Læs hele artiklen

Agoraer er centrale mødesteder på hvert campingområde, ofte i form af et telt med belysning. Agoraerne har forskellige former for indhold afhængigt af, hvilken slags campingområde de ligger i. 

Læs hele artiklen

Caravan Camping er et område til dem, der vil bo i en campingvogn eller autocamper. 

Området har bad (mod betaling) og toiletfaciliteter, rindende vand, samt plads til opstilling af fortelt. Det er ikke tilladt at sætte sit eget telt op i området. 

Læs mere om Caravan Camping

Læs hele artiklen

Central Park er et område med barer og madboder. Her bor også teltscenen Gaia, hvor der er musik i alle syv dage. I den sydlige del af Central Park ligger et grønt område, der forbinder campingområdet og den indre del af festivalpladsen.

Se program for Gaia i spilleplanen.

Læs hele artiklen

Clean Out Loud er et community camping-område i East, der udspringer af et samarbejde mellem Roskilde Festival og Vallekilde Højskole.

Deltagerne, der sover i Clean Out Loud, går forrest i kampen for at reducere mængden af skrald på festivalpladsen. Projektet fokuserer på at gøre Roskilde Festival til et renere og grønnere sted at være, uden at gå på kompromis med festen! 

Man skal ansøge om at sove i Clean Out Loud.

Læs mere om Clean Out Loud

Læs hele artiklen

Roskilde Festival Højskole er værter for community camping-området Common Ground i område F, som du finder mellem Dream City og Central Park.  

Læs mere om Common Ground

Læs hele artiklen

På campingområdet møder du det 2000 kvadratmeter store Dancefloor (tidligere kendt som Destroy Me Once, Destroy Me Twice). Det enorme kunstværk blev skabt af den tyske kunstner Katharina Grosse i 2022.

Værket er lavet specifikt til det bakkede landskab på campingområdet, hvor det strækker sig mellem de grønne bakker og indbyder festivaldeltagerne til kropslig udfoldelse.

Dancefloor er et markant samlingspunkt på Roskilde Festival, der giver anledning til at være sammen i nuet og danne midlertidige fællesskaber.

Læs hele artiklen

Roskilde Festival og Tuborgfondet står bag Det Cirkulære Laboratorium, der giver den næste generation af unge iværksættere større indflydelse og plads til at skubbe på den grønne udvikling.

Frem mod 2025 vil Det Cirkulære Laboratorium involvere mindst 200 unge iværksættere i udviklingen af fremtidens cirkulære løsninger.

Du finder Det Cirkulære Laboratorium på campingområdet nær Dream City og Common Ground.

Læs mere om Det Cirkulære Laboratorium

Læs hele artiklen

Dream City er et community-camping område I East. Området er kendetegnet ved at være skabt i stærkt samspil mellem dem, der bor her.

I Dream City finder du primært camps, som bygger deres lejre af større konstruktioner, men der er også enkelte event camps.

Læs mere om Dream City

Læs hele artiklen

I camping East ligger bycentret East City. Her bor Flokkr, som er omdrejningspunkt for vores aktivistiske indhold. Se program for Flokkr i tidsplanen.

I East City kan du gå på opdagelse i The Yard – et sanselaboratorium med fokus på biodiversitet og fødevareproduktion.

Du kan også tage en velfortjent pause i Volunteer Hub East – ét af vores to særlige områder for frivillige på campingområdet.

Læs hele artiklen

Varm stemmen op, fold ørerne ud, og smid hænderne i vejret!

Flokkr er Roskilde Festivals forsamlingshus, hvor der er plads til at debattere, tale sammen og ikke mindst lytte til, hvad andre festivaldeltagere, unge debattører, aktivister, kunstnere og passionerede eksperter har på hjerte.

Du finder programmet for Flokkr i tidsplanen.

Læs hele artiklen

Get A Place er et special camping-område, hvor man kan reservere 50 m2 plads til sin lejr. Man skal selv medbringe og slå eget telt op.

Arealet er reserveret frem til søndag 30. juni kl. 16.00. Herefter bliver campingområdet åbnet for resten af festivaldeltagerne, som kan benytte sig af de ubrugte områder.

Læs mere om Get A Place

Læs hele artiklen

Get A Silent Spot er til jer, der ønsker at bo i et område, hvor vi hjælper hinanden med at holde det pænt og rent, og hvor der ikke er støjende fester eller konstant høj musik.

Get A Silent Spot har tidligere været kendt som Silent & Clean. 

Læs mere om Get A Silent Spot

Læs hele artiklen

Handicamp er et campingområde på Roskilde Festival, hvor vi har plads til mangfoldighed: Til folk med store og små handicap, folk med fysiske og psykiske handicap, venner, familie og hjælpere.

Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg.

På Handicamp hjælpes vi ad med at holde området rent og undgår høj musik, især om natten.

Læs mere om Handicamp

Læs hele artiklen

Leave No Trace er et community camping-område i East, som kombinerer den kendte festivalstemning med en mere bæredygtig festivalkultur.

Området er for dig, der gerne vil have et brag af en fest i et mindre community-baseret område, hvor vi sammen udforsker, hvordan man kan mindske sit klimaaftryk på festivalen.

Læs mere om Leave No Trace

 

Læs hele artiklen

På Roskilde Festival fester vi med omtanke for fællesskabet. Det gælder både på scenerne, hvor vi har øvre grænser for, hvor højt koncerterne må brage ud af højttalerne. Således sikrer vi en god oplevelse for både publikum, de frivillige og naboerne til festivalen.

Vi har også en lydpolitik for campingpladsen, hvor mange medbringer store, hjemmebyggede musikanlæg. Vi er vilde med den selvbyggertilgang, og vi ved, at mange bruger uendelige timer (og mange kroner) på at designe deres hjemmeskabte anlæg, så det både shiner og kan spille rent ved høje volumener. Det er fantastisk, at man ønsker at bidrage til festen ved at være vært i egen camp med sit anlæg.

Når man er feststarter, følger der et ansvar med. Du bor ved siden af en masse andre mennesker, som også er på festival for at have det sjovt. Dem skal du huske. Når lejren er banket op, så gå da lige ind og hils på dem og tag en snak om, hvad der er cool for dem. Hvilke fester kan I holde, og hvilken musik kunne være lækkert at høre? Og hvor højt kan vi skrue op, så alle synes, det er rart? I er her sammen, så det er vigtigt, at alle synes, at det er sjovt.

 

Så højt må du feste
Når vi måler lydstyrke, måler vi i en enhed, der hedder decibel. Den er ofte svær at forstå, for det er en talværdi, som i sig selv ikke siger så meget. Egentlig burde vi måle volumen i afstand: Hvor mange meter væk kan vi høre din fest, og hvor mange lejre skyller din lyd ind over? Det skal vi så huske at sammentænke med alle de andres lyde, som blender ind i musikvirvaret.

Vi har defineret nogle tidsrum, hvor I kan feste løs for fuld musik, og andre tidsrum, hvor I godt må give højttalerne lidt pusterum:

Kl. 09 - 02 kan du spille op til store fester – svarende til 94 dB(A)
Kl. 02 - 05 kan du spille for din egen lejr og et par ekstra lejre – svarende til 88 dB(A)
Kl. 05 - 09 kan du kun spille for din egen lejr, og vi anbefaler, at der er helt slukket – svarende til 84 dB(A)

Hvis vores værter på campingområdet beder jer skrue ned for anlægget, så er det fordi, I spiller for højt.

Regler er kedelige, det ved vi. Men det er vigtigt at feste med respekt for fællesskabet, så alle kan være med.

Hvilket anlæg må du medbringe?
Vi tillader som udgangspunkt de fleste anlæg. Dog har vi et krav: Du skal nemt kunne transportere det ind på campingpladsen. Hvis du skal bruge motorkraft for at gøre det, er anlægget for stort. Anlæg, der er indbygget i køretøjer, hører hjemme i Caravan Camping.

Læs hele artiklen

Hvis du vil have din motorcykel med på festivalen, har vi et særligt område til dig i Caravan Camping-området. Dette område er både til overnatning og parkering og har bad (mod betaling), toiletfaciliteter og plads til opstilling af telte.

Læs mere om MC Camping

Læs hele artiklen

Af hensyn til brandfare må dagligstuemøbler og andre lignende brandbare genstande ikke medbringes på campingområdet. Dette gælder dog ikke almindeligt letvægtscampingudstyr, genstande der er indbyggede i campingvogne eller andet udstyr, der normalt anvendes, når man camperer i telt.

En god tommelfingerregel er, at de ting, du medbringer på campingpladsen, skal kunne bæres af én person. 

Læs hele artiklen

Re:Act er vores platform for eksperimenterende optrædener, inspirerende talks og workshops. Du kan se frem til at opleve rap, talks, paneldebatter, performances og workshops, som på hver deres måde kæmper for deres egne og andres rettigheder. 

Programmet udfolder sig fra søndag 30. juni til tirsdag 2. juli. 

Læs hele artiklen

Med Rent Your Tent får du stillet et rengjort, genbrugt telt til rådighed. Dit telt står klar ved ankomst og må ikke tages med hjem.

Det er den perfekte løsning, hvis du vil have campingstemning uden besværet med at medbringe og lede efter et sted at slå dit telt op.

Læs mere om Rent Your Tent

 

Læs hele artiklen

Roskilde Road Trip er for alle, der rejser fra udlandet til Roskilde Festival og ønsker en unik festivaloplevelse. Om du rejser alene eller med en større gruppe, får du muligheden for at blive en del af et fællesskab på tværs af grænser. 

Roskilde Road Trip er en del af Common Ground.

Læs om Roskilde Road Trip

Læs hele artiklen

Settle´n Share er et community camping-område i South. Her handler det om at dele med sine omgivelser og altid hjælpe hinanden, f.eks. ved at holde campingområdet rent under hele festivalen.

Læs mere om Settle’n Share

Læs hele artiklen

Sleep-In Buses er til dig, der foretrækker at ankomme i en bus, man kan sove i. Området ligger i Caravan South og har toiletfaciliteter, rindende vand og plads til telte.

Læs mere om Sleep-In Buses

Læs hele artiklen

Stadion er et område for alverdens former for sport og fysisk udfoldelse nær vindmøllen på Camping West. Her er der baner til volley, fodbold og street basket.

Kig forbi til faciliteret og frit program indenfor streetsport, dans, rap battles, yoga, mindfulness, paddle tennis, løbetræning, morgentræning og cykling.

Alle kan være med – uanset om man er nybegynder eller øvet, kommer alene eller med hele sin lejr, om man deltager eller bare ønsker at være tilskuer.

Det programlagte indhold er aktivt i festivalens første dage, fra søndag 30. juni til og med tirsdag 2. juli 2024.

Se programmet i tidsplanen.

Læs hele artiklen

Tenthouse er til dig, der vil have lidt mere end bare et telt. Som navnet antyder, er Tenthouse en perfekt blanding af et telt og et hus.

Læs mere om Tenthouse

Læs hele artiklen

Volunteer Camping er din mulighed for at sove i rolige omgivelser i samme område som andre frivillige på Roskilde Festival. Området udgøres af de grønne arealer omkring Darup Idrætscenter i den vestlige ende af festivalpladsen. 

Volunteer Camping er inddelt i to campingområder med forskellige åbnings- og lukketider. Område Z udgør den østlige del af Volunteer Camping, og område Y dækker over den vestlige del af området.

Område Z er åbent fra lørdag 22. juni kl. 12.00 til tirsdag 9. juli kl. 12.00.

Område Y er åbent fra fredag 28. juni kl. 07.00 til mandag 8. juli kl. 12.00.

Hvis du er i tvivl om åbnings- og lukketider, kan du henvende dig til serviceværterne på området.

 

Book adgang til Volunteer Camping fra 1. maj

Volunteer Camping er en gratis mulighed for overnatning for frivillige på Roskilde Festival. For at få plads på området skal du tilvælge det som overnatningsprodukt i People. 

Når du er logget ind i People, skal du gå til din profilside. I højre side skal du finde overskriften ”Produkter, der kan tilvælges” og klikke på knappen ”Bestil/Order Volunteer Camping” ud fra produktet Volunteer Camping.

Vær opmærksom på, at du kun kan booke adgang til dig selv. Har du en ven, der også er frivillig, skal de selv booke adgang via deres People-profil – også selvom I deler telt.   

Området fyldes efter princippet om først-til-mølle. Da området har begrænset kapacitet, kan det ske, at der bliver fuldt booket.

Første gang du går ind på området gennem en adgangskontrol, vil det blive registreret i systemet, at du har gjort brug af din reserverede plads.

Vi forventer, du anvender din booking 
Hvis du ombestemmer dig, så afbestil hurtigst muligt din booking, så andre kan få pladsen. Du kan afbestille din booking frem til festivalpladsen åbner lørdag 29. juni kl. 10.00. 

Hvis du har bestilt produktet og ikke overnatter i Volunteer Camping, opkræver vi et ”no-show” gebyr på 500 kr. efter festivalen.

Adgang til området

Området åbner lørdag den 22. juni kl. 12.00. Adgang til området vil foregå ved scanning af dit festivalarmbånd, så inden du ankommer til Volunteer Camping, skal du forbi check-in på Handelsskolen, indgang ved Maglegårdsvej, og hente dit armbånd. 

Du skal vise gyldigt ID og dit personlige check-in-kort, som du finder på din People-profil, når du skal have udleveret dit armbånd.

​​Check-in på Handelsskolen åbner d. 22. juni klokken 11.30. Hverdage er der åbent fra kl 10-19 og weekender fra 10-16. Tidlig check-in har åbent fra torsdag 8. juni til lørdag 17. juni. 

​Adgang for frivilliges børn​

Børn mellem 0 og 14 år skal være ifølge med en voksen, og deres rettigheder er som den voksne, de er ifølge med. Har den voksne adgang til Volunteer Camping, så har barnet det også. 

 

Regler på området

Der skal være plads til alle på Volunteer Camping. Området er indrettet med henblik på, at frivillige skal have mulighed for at sove før og efter vagter, så der skal være ro på området. Derfor må der ikke holdes fester eller spilles musik. Boldspil, selskabslege og andre støjende aktiviteter er heller ikke tilladt på området.  

Vi ønsker, at så mange som muligt kan overnatte på området. Derfor er det kun muligt at overnatte i telt på Volunteer Camping. Du kan altså ikke tage din camp-let eller andre køretøjer med. Det er ikke tilladt at lave camps eller medbringe byggematerialer, møbler el.lign. Og for at skabe mest mulig plads til telte, er det ikke tilladt at overdække områder med pavil­loner og oversejl.

Følg altid vejled­ninger og eventuelle henstillinger fra værterne på området. Bemærk, at du ikke kan medbringe gæster på området, der ikke har adgang igennem deres armbånd.​

 

Udvis hensyn

Området er til daglig en sportsplads, som vi har fået lov til at låne, mens der er Roskilde Festival. Vis hensyn over for dem, der normalt bruger bold­banerne ved at passe på arealerne og ved at sikre, at du tager alle dine ting med dig, når du skal hjem.

Husk især teltpløkker, som giver grimme skader, hvis de efterlades i græsset. Der må ikke graves huller eller køres på boldbanerne i køretøjer eller på cykler.

Hjælp med at holde området rent

Alle opfordres til at hjælpe med at holde området rent. På Roskilde Festival 2024 skal der sorteres affald i fraktioner – ligesom vi kender det derhjemme. Der bliver udleveret skraldeposer ved indgangen til området, og ellers kan poser udleveres ved henvendelse hos de runderende serviceværter. Der vil stå grønne affaldsspande i alléen, og der vil være en genbrugsstation på gruspladsen. Følg skiltningen på området eller spørg serviceværterne om vej.

Når du forlader campingområdet efter endt festival, skal du tage alt med dig hjem eller sortere dit affald på genbrugsstationen i de tilhørende fraktioner. Når campingområdet lukker, skal du have taget alle dine ting med dig fra området. Her starter oprydningen, og alle ting på området betragtes som efterladte.

 

Badeforhold

Du kan tage et varmt bad i idrætscentrets hovedbyg­ning.

Mad og drikke

Foran idrætscentrets hovedbygning har du mulighed for at købe mad og drikke. Åbningstider vil fremgå på et skilt i området.

Cykelparkering 

Du kan parkere din cykel ved forskellige cykelparkeringspladser på området. Det er ikke tilladt at parkere cykler mellem teltene eller i de omkringlæggende buske.

Adgang til Volunteer Camping, hvis du ikke skal overnatte

Opgaveløsning på området

Du skal kun booke overnatningsproduktet, hvis du vil overnatte på Volunteer Camping. Hvis du skal løse opgaver på Volunteer Camping-området, skal du tage fat i din leder, som får tildelt adgang til dig. 

Opgaveløsning efter festivalen

Ved ankomst til Volunteer Camping efter festivalen, får du påsat et papirarmbånd. Booking af produktet er derfor ikke nødvendigt. 

Sociale aktiviteter og varme bade

​Volunteer Camping er et overnatningsområde for frivillige og skal derfor være roligt hele tiden. Frivillige, der gerne vil mødes med hinanden, henvises at mødes andre steder, f.eks. I Volunteers' Village eller i vores Volunteer Hubs. 

Vil du gerne gøre brug af badefaciliteterne, og overnatter du ikke i Volunteer Camping, henviser vi til badene ved Volunteers' Village, de to Volunteer Hubs samt festivalens øvrige badefaciliteter

Læs hele artiklen

I den nordvestlige ende af camping West ligger West City, der er et af vores to bycentre på campingområdet.

I West City kan du nyde en forfriskning i Volunteer Hub West – ét af vores to mødesteder for frivillige på campingområdet.

Læs hele artiklen