Du kan tilmelde dig som frivillig på Roskilde Festival på to måder:

Find en frivilligrolle, du synes er spændende, og ansøg ved at skrive en mail til kontaktpersonen angivet i bunden af det enkelte frivilligopslag. Du kan finde endnu flere spændende frivilligopslag ved at melde dig ind i Facebook-gruppen ”Roskilde Festival – Become a Volunteer”.

Læs hele artiklen

Alle, der har lyst til at tage på festival, kan blive frivillige! Man skal blot være fyldt 15 år ved festivalens start.

Der er 30.000 frivillige på Roskilde Festival, og de løser vidt forskellige opgaver. Som frivillig bliver du en del af et hold. Her møder du nye mennesker gennem de opgaver, du er engageret i.

Det skal være trygt at tage på festival. Har du spørgsmål til tilgængeligheden på Roskilde Festival, kan du læse mere her eller kontakte vores team for tilgængelighed på accessibility@roskilde-festival.dk

Læs hele artiklen

Du kan sagtens være frivillig sammen med dine venner. Hvis du søger en frivilligrolle gennem et opslag, skal du blot huske at fortælle kontaktpersonen, hvor mange I er, der gerne vil være frivillige på samme hold. 

Læs hele artiklen

Er du frivillig i minimum 24 til 32 timer, får du adgang til festivalen og særlige faciliteter kun for frivillige:

  • Fri adgang til Volunteers’ Village med wifi og gratis kaffe, te og saftevand i hyggelige loungeområder, hvor man kan få et velfortjent pusterum. Derudover tilbyder Volunteers’ Village et wellnessområde med bl.a. gratis yoga og massage. I aftentimerne er du inviteret til fester kun for frivillige med veloplagte DJ’s, bands og en hyggelig frivilligbar.  
  • Fri adgang til hyggelige Volunteer Hubs i både Camping West, Camping East og i Central – med bl.a. afslappende loungeområder, gratis kaffe, te og saftevand – og gratis varme bade.
  • Volunteer Camping med ro til en god nattesøvn og gratis varme bade, hvor du kan overnatte med dine venner, der også er frivillige. Husk at Volunteer Camping kræver tilmelding forud for festivalen.
  • Mulighed for at køre kvit og frit med shuttlebusser rundt på festivalpladsen.

Læs hele artiklen

Roskilde Festival er 100 % non-profit, og din indsats som frivillig går direkte til at støtte gode formål.  

Du kan være frivillig hos en af de 200 frivilligforeninger, som er med til at skabe Roskilde Festival, og på den måde støtte den enkelte forenings almennyttige formål.  

Du kan også være frivillig hos Foreningen Roskilde Festival, hvor alt overskud går til at støtte unges trivsel gennem kunst og kultur.  

Læs mere om vores donationer

Læs hele artiklen

Som frivillig skal du lægge en indsats på 32 timer fordelt over hele festivalperioden eller 24 timer i løbet af onsdag til lørdag, hvor alle scener er åbne. Antal timer fremgår af opslagene for frivillige roller. Nogle teams tilbyder også endagsroller, hvor du engagerer dig otte timer og får adgang til festivalen den pågældende dag.  Vil du engagere dig yderligere, kan du være med som ildsjæl hele året rundt og lægge en indsats på minimum 100 timer.

Læs hele artiklen

Du skal være fyldt 15 år ved festivalens start. Der gælder særlige regler og arbejdsmiljøvilkår for frivillige under 18 år. Nogle frivilligroller kan have en højere aldersgrænse, f.eks. 18 eller 21 år, og det vil i så fald fremgå af opslaget for rollen.

Læs hele artiklen

Vi har mange frivillige mellem 15 og 17 år på Roskilde Festival, og vi har et stort fokus på at det skal være trygt at være med. Alle frivillige mellem 15 og 17 år er tilknyttet et team med en voksen teamleder og er aldrig på vagt uden en voksen. Teamlederen kan registrere et telefonnummer på en værge. 

Vi følger særlige arbejdsmiljøregler for frivillige under 18 år. De må for eksempel ikke have nattearbejde, servere alkohol og tobak eller varetage sikkerhedsopgaver. 

Læs hele artiklen

Som udgangspunkt er der altid et måltid mad og noget at drikke på en ottetimersvagt. Hvis du har mange korte vagter under festivalen, er du ikke garanteret et måltid på hver vagt. Er du i tvivl, så kontakt din teamleder.  

Enten har dit hold mad tilgængeligt i jeres område, eller også får du en voucher, der kan bruges i udvalgte madboder på festivalen. Der er ikke mad, når du ikke er på vagt, men du må gerne selv medbringe mad, og vi har bålområder, hvor man kan tilberede maden. Derudover har du mulighed for at købe færdiglavet mad i vores boder.

Læs hele artiklen

Alle frivillige har mulighed for at ansøge om at sove i Volunteer Camping, hvor der er plads til at sætte telt op med de venner, der også er frivillige. Området ligger i de grønne arealer omkring Darup Idrætscenter i den vestlige ende af festivalpladsen. Her kan du få en god nattesøvn, gratis varme bade, få opladt mobilen og mulighed for at købe mad og drikke.  

Hvis du vil sikre dig en plads med venner, som ikke er frivillige, kan du søge om at være en del af et Community Camping-område eller benytte dig af vores Get A Place-områder.  

Læs mere om Community Camping på Roskilde Festival  

I har selvfølgelig også mulighed for selv at finde en ledig plads på det almindelige campingområde, når I ankommer.

Læs hele artiklen

Bliver du syg under festivalen og dermed forhindret i at møde op til din vagt, skal du straks kontakte din teamleder. Sammen finder i en løsning enten ved at bytte din vagt med en fra dit hold eller inddrage dit armbånd og sende dig godt hjem fra festivalpladsen, så en ny frivillig kan overtage dine vagter.

Læs hele artiklen

Hvis du udebliver fra en eller flere af dine vagter uden gyldig grund og uden aftale med din leder, kan Roskilde Festival inddrage dit armbånd og opkræve en afgift på 4.500 DKK. Du vil blive frataget muligheden for at være frivillig de næste tre år på festivalen.

Læs hele artiklen

Hvis du bruger iPhone, kan du finde appen i App Store.  

Hvis du bruger Android-telefon, kan du finde appen på http://roskil.de/app 

Som frivillig kan du logge ind på appen med dit People-login. På den måde får du adgang til al relevant information til frivillige såsom nyheder, festivalkort og meget mere. 

Læs hele artiklen