Du kan benytte de særlige handicap-P-pladser, hvis du har et gyldigt EU-parkeringskort. Kortet udstedes af Danske Handicaporganisationer og en række tilsvarende organisationer i udlandet. Der er handicap-P-pladser ved alle indgange.

Husk at kortet er tilknyttet personen, ikke bilen.

Læs hele artiklen

Vi har et campingområde for deltagere med store og små handicap, deltagere med fysiske udfordringer og/eller behov for ro – og for venner, familie og hjælpere. Vi bestræber os på at skabe rolige omgivelser og være ekstra opmærksomme på hinanden.

Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg, og vi er glade for gæster.

Meld dig til her, hvis Handicamp er noget for dig.

Læs hele artiklen

Hvis du har brug for en ledsager, når du skal på Roskilde Festival, er der gode muligheder for det. Som dokumentation for dit behov skal du enten kunne fremvise

Hvis du ikke har sådan et kort, men alligevel mener dig berettiget til at få en ledsager gratis med på Roskilde Festival, skal du skrive til handicapservice@roskilde-festival.dk.

Læs hele artiklen

Hvis du er gæst, skal du købe en Disabled with Companion-billet hos Ticketmaster. De sælges både som partout-billetter og endags-billetter. Hvis du allerede har købt en almindelig billet, kan Ticketmaster hjælpe dig med at bytte den til en Disabled with Companion-billet.

Hvis du er frivillig, skal du kontakte din team-leder.

Du og din ledsager skal følges, når I kommer til Roskilde Festival.

Du skal kunne fremvise dokumentation for dit behov for ledsager. Enten i form af et ledsagekort eller en godkendelse fra handicapservice@roskilde-festival.dk.

Vigtigt omkring ledsagere
Du kan få 1 ledsager gratis med på Roskilde Festival. Ledsageren kan skiftes ud i løbet af festivalen: når din ene ledsager forlader området, kan en anden komme ind og overtage.

Hvis du er gæst, får både du og din ledsager almindelige publikums-armbånd. En ”Disabled with Companion”-billet giver ikke adgang til særlige områder. I skal benytte de almindelige publikums-indgange.

Hvis du er frivillig, får din ledsager adgang til de samme områder, som du selv har adgang til.

Læs hele artiklen

Vi er mange, der fester og bor sammen på Roskilde Festival, og vi er forskellige. Derfor er det vigtigt, at vi passer på hinanden og respekterer, at vi har forskellige behov og måder at være på festival på.

Solsikkesnoren er en måde at gøre opmærksom på nogle af disse forskelligheder. Den er et værktøj til at signalere, at man har et usynligt handicap eller en usynlig funktionsnedsættelse. I Solsikkesnoren er en plastic-lomme, hvor man kan vælge at lægge en kort beskrivelse.

Alle kan benytte sig af Solsikkesnoren. Den giver ingen særlige privilegier, men benyttes, når man har brug for at vise omverdenen, at man kan have brug for ekstra støtte.

Så når du ser en Solsikkesnor, så ved du, at denne person kan have brug for at blive mødt med:

  • ekstra tålmodighed eller bare lidt mere tid
  • ekstra hjælp og støtte

 

Læs hele artiklen

Campingområde
Roskilde Festival arbejder for tilgængelighed på alle campingområder. Roskilde Festival har et camping-område, ”Handi-camp”, der er specielt indrettet til og forbeholdt gæster med særlige behov eller handicap.

Bade- og toiletforhold
Der er mere end 20 handicaptoiletter fordelt på festivalområdet, bl.a. ved alle service-øerne. De fleste handicap-toiletter er aflåst, så de kun kan benyttes af folk med særlige behov. Du kan få udleveret en nøgle til de aflåste handicaptoiletter, hvis du udfylder denne formular: http://roskil.de/accessibility

Du finder også toilet og bad med lift på Handicamp.

Koncertoplevelser
Ved de fleste scener er der podier, som hjælper deltagere i kørestol op i hovedhøjde med resten af publikum.

Hvis du har svært ved at stå tæt sammen med mange mennesker, anbefaler vi, at du i god tid orienterer dig i forhold til f.eks. siddeinstallationer, podier, tæthed blandt publikum, storskærmes placeringer og lydforhold ved de enkelte scener. Værterne foran scenerne står klar til at hjælpe.

Som festivaldeltager køber du adgang til hele festivalpladsen og den samlede oplevelse. Det betyder, at vi ikke kan tilbyde pladsreservationer på podierne til de enkelte koncerter.

Vi anbefaler, at du ankommer i så god tid som muligt, så du får den bedst tænkelige live-oplevelse med din yndlingskunstner.

RF Our Way (Facebook-gruppe)

Bliv del af RF Our Way på Facebook og tag del i snakken om HandicapService, stil spørgsmål og del dine erfaringer.

Hvis du har spørgsmål eller særlige behov, som vi kan hjælpe med at tage hensyn til, skal du skrive til handicapservice@roskilde-festival.dk.

 

Læs hele artiklen

https://roskildefestivalgruppen.dk/baeredygtighed/socialVi har konstant fokus på sikkerhed, beredskab og ansvar, og vi samarbejder med myndighederne, forskere og uddannelsessteder for at gøre festen sjov og tryg for alle.

Du kan læse mere om vores arbejde med sikkerhed og ansvarlighed her.

Under festivalen kan du kontakte os døgnet rundt på telefon 46 36 66 13. Vi kan hjælpe med praktiske ting såsom at finde et toilet, give en hånd med at komme tilbage til teltet eller lappe en punkteret kørestol.

Hvis du får akut behov for hjælp, kan du altid henvende dig til vores serviceværter i orange veste. De kan hjælpe dig – enten selv eller ved at tilkalde deres leder.

Læs hele artiklen

Roskilde Festivals cirka 30.000 frivillige løser mange og meget forskellige opgaver. Som frivillig kan du blive en del af et team og kan få en base, hvor andre kender dig og dine behov.

Her er et par gode råd, hvis du overvejer om frivillighed på Roskilde Festival er noget for dig. 

  • Overvej, hvad du har mest lyst til at lave. De praktiske udfordringer i forhold til tilgængelighed kan næsten altid løses på en god måde.
  • Du finder opslag med ledige funktioner på vores hjemmeside her. Tag kontakt til de ansvarlige bag opslaget og fortæl om dig selv og hvad du er god til, og hvad du har svært ved.
  • Kontakt os på accessibility@roskilde-festival.dk. Så vil vi hjælpe med at finde en frivillig-opgave, som passer til dig.

Læs hele artiklen

Vi anbefaler dig at udfylde vores online kontaktformular om tilgængelighed før festivalen. Her kan du kort fortælle om dit behov, og vi vil herefter kontakte dig og fortælle om de forskellige muligheder.

Har du yderligere spørgsmål om din kommende festivaloplevelser – eller er i tvivl om hvorvidt Roskilde festival er noget for dig – er du velkommen til at kontakte os via e-mail på accessibility@roskilde-festival.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Vi er også interesseret i at høre fra dig, hvis du har forslag til, hvordan vi kan gøre Roskilde Festival endnu mere tilgængelig.

Endeligt kan du være med i gruppen RF Our Way på Facebook og deltage i samtalerne om tilgængelighed og handicapservice. Her kan du stille spørgsmål og dele dine festivalerfaringer med andre.

Læs hele artiklen