Roskilde Festival har stor fokus på at skabe trygge rammer om din oplevelse på pladsen og foran scenerne. Derfor er der lagt et stort arbejde i at vurdere alle artister og aktiviteter, samt hvornår folk færdes rundt på pladsen.

Der er ved hver scene, og på pladsen, allokeret en safety manager. Disse har til opgave at monitorere deltagernes bevægelser og, om nødvendigt, aktivere sikkerhedsprocedurer sammen med værterne.

Der er mange forskellige traditioner blandt et publikum til store koncerter. Traditioner, som kan virke vilde og voldsomme for nogen, som ikke kender dem, men sjove og som en del af oplevelsen hvis man er fortrolig med dem. Husk, at crowd safety, iført orange veste, kan hjælpe dig, hvis du har behov for det.  

I musikprogrammet er nogle af koncerterne markeret med et High Energy-ikon. Det betyder, at du må forvente, at der vil være særlig meget aktivitet blandt publikum foran scenen.

 

Gode råd til at skabe trygge oplevelser

Du har selv en stor opgave i at være en aktiv del af at skabe den trygge oplevelse. Her er der nogle gode råd:

 • Sørg for at passe på dem omkring dig.
 • Hold altid minimum en armslængdes afstand til personer foran dig, når du færdes på pladsen, eller står/går i køsystemer. Stop op, hvis du ikke kan holde afstand.
 • Respekter, hvis der er lukket en vej eller et område – det er for din sikkerhed.
 • Du kan med fordel overveje, om der er bedre plads i den modsatte side af scenen, og søge derover
 • Mærk efter, om du synes det er rart at være der hvor du er – ellers søg til et sted hvor du trives.
 • Ser du nogle falde i menneskemængden, så hjælp dem op og/eller alarmér værterne.
 • Lad være med at mase frem mod andre – respekter dine meddeltagere, hvis I står tæt foran scenen
 • Søg væk fra mængden, hvis det bliver for tæt, eller du får det dårligt – også selv om koncerten er god.
 • Lav kun moshing og lignende ved de koncerter, hvor det passer til kulturen – og respekter andre omkring dig.
 • Vær særlig opmærksom på High Energy-koncerter og vurder energien inden du går tæt på.
 • Falder du selv og har svært ved at komme op, så tag armene ind under kroppen og skub opad. Så bliver det nemmere at trække vejret indtil andre hjælper dig op.

Roskilde Festival tillader ikke publikum crowd surfing.

Der er altid værter i områderne foran scenerne. De er der for at hjælpe dig og skabe trygge rammer. Henvend dig til dem, hvis du har behov for hjælp, og følg altid deres anvisninger.

 

Skærme kan bruges til særlige informationer

På flere af scenerne bruges skærmene til at give særlige informationer til publikum under koncerterne. Det er vigtigt at rette sig efter beskeder på skærmene. Teksterne styres af scenens safety manager, der har overblik over situationen foran scenen.  

Læs hele artiklen

På Roskilde Festival er åben ild absolut kun tilladt de steder der er indrettet til det. Dette inkluderer også lejrbål, fakler, stearinlys, primus og grille. Der er indrettet kogeøer flere steder på festivalen.

Roskilde Festival har indkøbt et brandberedskab, der er til stede i festivalens åbningstid.

Oplever du en brand, alarmer via værterne i orange veste.

Læs hele artiklen

Har du eller nogen i nærheden brug for hjælp?

 

Brug for hjælp

Har du brug for hjælp, så snak med en af vores frivillige i orange veste. Find dem ved porte og servicecentre på campingområdet. De kan hurtigt få hjælpen frem.

 

Vejledning

Har du brug for information, men kan ikke finde en frivillig i orange vest og er i tvivl om, hvad du skal gøre, så ring på tlf. 78744007.

 

Fysisk skade

Hvis du har brug for lægehjælp eller hjælp til en skade, så gå til samaritterne i East. Find lokationen på festivalkortet, hvor det er markeret med et hvidt kryds på rød baggrund.

Har du brug for nogen at tale med?

Hvis du har brug for nogen at tale med, så besøg et af vores tre Soft Spots. Find dem i område L (East), område B (West) og på den østlige side af Orange Scene. Åbent alle dage fra 10-16.

Her kan de kontakte vores Social Workers (der bærer hvide veste), hvis der er behov for psykologisk støtte.

 

Information

Hvis du har et generelt spørgsmål, så tjek Roskilde Festival-appen eller ring til vores infocenter på tlf. 46366613.

Læs hele artiklen

Sommermånederne er højsæson for lyn og torden i Danmark. Vi monitorer løbende vejret og har taget tiltag for at mindske risikoen ved f.eks. at jorde scener og broen over jernbanen.

Tænk over, om du kan sende en sms i stedet for at tale i telefon. På den måde belaster vi alle telefonnettet mindre.

I tilfælde af tordenvejr med lyn på festivalpladsen skal du:

 • Søge i ly, før tordenvejret er lige over festivalpladsen
 • Undgå at opholde dig i høje tårne eller metalkonstruktioner
 • Undgå at stå oprejst på åbne områder, f.eks. parkeringsarealer
 • Undgå at søge ly under træer, specielt ikke et enkeltstående træ og heller ikke i et telt under et træ.
 • Undgå badning i åbent vand.
 • Lade være med at arbejde med større, elektrisk ledende genstande – f.eks. hegn, rækværk, vandhaner eller apparater forbundet til el- og telefonnettene. 
 • Lægge eventuelle faner og paraplyer fra dig, så du ikke står med en lynafleder i hånden.
 • Holde afstand til metalmasterne i koncertteltene.

Hvis tordenvejret er lige over dig, og du ikke er nået i ly, så sæt dig på hug med hovedet mellem benene, hvis det kan lade sig gøre, uden det er til fare for dig selv og andre. Gør dig så lav som mulig med så lille et areal som muligt, der rører jordoverfladen.

Du kan evt. også søge mod parkeringspladserne. Sidder du i en bil og har plads til andre i bilen, så tænd for dit nødblink, så de kan se du har plads.

Det er rimeligt sikkert at tale i mobiltelefon, men husk, at det er en elektrisk ledende genstand, du har i hånden. 

Læs hele artiklen

I samarittervagten tilbyder vi opbevaring af livsvigtig medicin. Medicinen skal afleveres til personale fra Røde Kors, som vil registrere medicinen. Ved indlevering skal du oplyse navn, fødselsdato og telefonnummer. Ved udlevering oplyses samme data.

Uafhentet medicin vil blive destrueret efter festivalens afslutning.

Samarittervagten er placeret i East i område M. Samarittervagten er bemandet af læger og sygeplejersker, hvor alle stort set har deres daglige gang indenfor anæstesi, intensiv, skade eller akut medicin samt Røde Kors og Beredskabsstyrelsen.

Læs hele artiklen

Her er tre gode råd til, hvordan du passer på dine ører, når musikken spiller.

 

1. Brug ørepropper

Lydniveauet ved festivalens scener er højt. Nogle steder meget højt. Derfor er ørepropper en rigtig god idé.

Vi anbefaler, at du investerer i nogle gode ørepropper, så du kan passe på din hørelse uden at gå på kompromis med lyden.

OBS: Hvis lydniveauet til en koncert er for kraftigt, og du mangler ørepropper, kan du bruge dine høretelefoner, hvis du har dem med dig. De dæmper også lyden, selvom de ikke dæmper lige så godt som ørepropper.

Som alternativ kan du også bruge over-ear høreværn. Det er også den bedste lydbeskyttelse til børn.

 

2. Hold afstand til højtalere, råbende venner og andre kraftige lydkilder

Lydstyrken er højest ved lydkilden, så hold passende afstand.

Råb, skrig og piften fra andre blandt publikum giver meget kraftig lyd, så vær også opmærksom på ikke at blive ramt direkte ind i øret af det fra kort afstand – og prøv også at undgå at udsætte andre for det. 

 

3. Tag pauser fra lyd

Dine ører har brug for at slappe af.

Det er nemlig ikke kun kraftig lydstyrke, der belaster ørerne, men også hvor længe og hvor hyppigt man lytter til kraftig lyd.

Prøv derfor at få hvilet ørerne imellem koncerterne. Opsøg stille steder og lad ørerne hvile sig og blive friske igen. 

Hvis du oplever en susen, hyletone eller lignende i dine ører efter koncerter, så er det et tegn på, at din hørelse er blevet overbelastet. Ofte vil lydene forsvinde igen efter noget tid eller nogle dage, og du behøver ikke at være bange for dem. Men hvis lydene fortsætter, så kan det være en god idé at opsøge en øre- næse-halslæge og blive undersøgt.

Læs hele artiklen

Foran festivalens to største scener, Orange Scene og Arena, er der særlige, indhegnede områder, også kaldet pits. At opholde sig i pitten under koncerter kan være en intens og fysisk oplevelse. Vi beder dig om kun at opholde dig i pitten, hvis du føler dig helt sikker derinde.

Der er indgange i begge sider af pitsystemet. Når koncertområdet er tømt og rengjort fra den tidligere koncert, åbnes en sluse, hvorigennem deltagerne roligt kan lukkes ind i området, klar til den næste koncert.

 

Særligt for pit-systemet ved Orange Scene 

De to bagerste områder i pitten er åbne, så du kan bevæge dig ind og ud under hele koncerten. Området er åbent hele dagen og kan rumme ca. 10.000 mennesker. Det er ikke tilladt at medbringe campingstole.

Det forreste område af pitten er et samlet område, som kan rumme op til 4.700 mennesker. For at få adgang til området skal du have et særligt armbånd på.

Der udleveres armbånd til følgende koncerter:

Onsdag 3. juli: Lamin, Doja Cat, Jungle

Torsdag 4. juli: Ice Spice, 21 Savage, Skrillex

Fredag 5. juli: Sexyy Red, Foo Fighters, Gilli

Lørdag 6. juli: PJ Harvey, SZA

 

Udlevering af armbånd til den forreste pit

Hvis du vil se en koncert fra den forreste pit på Orange Scene, skal du på dagen for koncerten hente et armbånd ved udleveringsstedet ved pitten.

Udleveringsstedet åbner dagligt kl. 09.45 fra onsdag 3. juli til lørdag 6. juli. Hvis du vil besøge udleveringsstedet fra åbningstidspunktet, kan du komme ind via port 8 eller port 19, der begge åbner lidt tidligere end de andre porte ind til festivalpladsen. Bemærk også, at pitarmbåndene udleveres ude ved port 8 og port 19 onsdag 3. juli.

Et armbånd giver adgang til den forreste pit til en specifik koncert, fra der åbnes til den pågældende koncert og frem til 15 minutter før koncertstart. Du kan dermed bruge dagen på at høre andre koncerter eller passe din opgave og blot komme op mod koncertstart i stedet for at ligge i kø.

Kommer du senere end 15 minutter før vil du blive afvist adgang, så kom i god tid.

Fyldes forreste pit ikke op inden koncertstart, åbnes området for folk uden pitarmbånd. Vær dog opmærksom på at det i år kun forventes at være meget få der får adgang på denne måde, da der udleveres flere armbånd om morgenen.

Læs hele artiklen

Der er samarittervagt på campingpladsen i East, som har døgnåbent fra lørdag 29. juni kl. 12.00 til søndag 7.  juli kl. 14.00.

Er du selv kommet til skade, eller ser du, at andre er kommet til skade, skal du henvende dig til samaritervagten for at få hjælp.

Har du brug for samaritter-assistance, hvor du/I ikke selv kan gå til samaritervagten, så kontakt en vært i orange vest for at få hjælp.

Læs hele artiklen

Social Workers er en del af festivalens beredskab og har under hele festivalen en række hold gående på campingområdet og festivalpladsen, som man altid kan snakke med.

Du kan kende dem på de hvide veste med skriften SOCIAL WORKER.

Social Workers har primært to opgaver:

 

1. Opsøgende, kontaktskabende arbejde

Vi laver opsøgende og forebyggende arbejde alle dage på festivalen og går rundt blandt festivalens deltagere; både betalende og frivillige. Her starter vi den gode og nysgerrige snak om, hvordan I trives, hvad I har haft af spændende oplevelser på festivalen, om den gode festival- og festkultur, men også om hvordan I kan få hjælp fra os, hvis der er behov for det.

 

2. Psykisk førstehjælp

Vi giver psykisk førstehjælp/ krisestøtte, når vi møder eller kaldes ud til en eller flere personer, som har været udsat for en voldsom hændelse eller er i krise. Her tilbyder vi samtale, debriefing og mest af alt støtte og omsorg i form af psykisk førstehjælp.

Alle Social Workers er trænede i at hjælpe personer i krise samt deres pårørende og er et tværfagligt team bestående af bl.a. pædagoger, læger og medicinstuderende, misbrugskonsulenter, psykologer, socialrådgivere og sygeplejersker.

 

Kontakt

Social Workers kan tilkaldes ved henvendelse til en vært i orange vest.

Læs hele artiklen

Roskilde Festival har Social Workers gående på pladsen. De laver opsøgende og forebyggende arbejde, og har særligt fokus på din trivsel og psykisk førstehjælp.

Vores Soft Spots har til formål at øge trygheden yderligere på campingområdet ved at tilbyde faste steder, hvor man kan søge sparring og hjælp om svære emner. 

Soft Spots ligger tre steder: i Område L (Camping East), i Område B (Camping West) og på den indre festivalplads lige øst for Orange Scene.

De er åbent alle dage i tidsrummet kl. 10:00-16:00 og er bemandede af uddannet personale. Du kan bl.a. komme forbi for at snakke om samtykke, sex, følelser, eller hvis du har oplevet noget ubehageligt og/eller grænseoverskridende, du har brug for at snakke om.

Vi inviterer også til aktiviteter i form af workshops og quizzer om de samme temaer.

Ud over de faste Soft Spots popper der Soft Spot-cykler op på camping i First Days med aktiviteter indenfor temaerne anti-racisme, køn, at være minoritet, samtykke og flirt.

Personalet ved Soft Spots samarbejder tæt sammen med Social Workers, så de kan blive tilkaldt, hvis der er reelt behov for psykisk førstehjælp.

Kontakt

Har du oplevet noget grænseoverskridende og har behov for at kontakte festivalen, kan du også gøre det på tlf. 7874 4007.

Læs hele artiklen

Hvis du ser nogen stjæle eller opføre sig mistænkeligt, er det vigtigt, at du giver besked videre til politiet. Bliver du selv bestjålet, eller taler du med nogen, der ønsker at anmelde et tyveri, skal du henvise dem til at foretage en anmeldelse online på www.politi.dk

Husk altid at aflåse dit telt og at passe på dine ejendele. Ser du andre, der ikke har låst deres telt, eller som f.eks. har deres pung eller mobiltelefon siddende meget yderligt, så mind dem om, at de skal passe på deres ejendele.

 

Ser du tyveri, skal du:

 • Tilkald hjælp via en vært i orange vest
 • Observer personen på afstand
 • Afvent at der kommer hjælp til stedet

Læs hele artiklen

Roskilde festival er Danmarks 4. største by med ca. 130.000 indbyggere. I en by er der ikke visitation af borgerne. Derfor er der det heller ikke i vores by. 

Vi har dog alligevel et særligt ansvar, og derfor foretages der stikprøvevisitation flere steder på festivalpladsen. Visitation er frivilligt, men værterne og security har retten til at afvise dig fra festivalen, hvis du afslår.

Det kan være svært helt at fastslå, hvad der ikke må tages med ind, så brug din sunde fornuft, og vurder ud fra følgende rammer:

 

Respekter frirummet 
Du er medskaber af en enestående orange stemning. Det minder om en drøm, men det er virkelighed. Nyd friheden, glem hverdagen og udforsk grænserne, men husk respekten og værn om fællesskabet. 

 

Respekter hinanden 
Du møder mennesker med andre værdier, normer og vilkår for at deltage, end du selv har. Uanset hvem du møder på din vej, så vis respekt for dem og deres grænser. Roskilde festivals fællesskab er lig med åbenhed, nysgerrighed og omsorg på tværs af ståsted og udgangspunkt 

 

Respekter miljøet
Sammen passer vi på verden og vores omgivelser. Vi skal bruge festivalfællesskabet til at vise den grønne vej ind i fremtiden. Efterlad festivalbyen lige så ren, som du fandt den. Sortér dit affald og tag campingudstyr med hjem; ellers ender det som miljøskadeligt affald.

 

Vi anbefaler derfor:

 • Undlad at tage ting med som fylder unødigt
 • Undlad at tage ting med som du ikke kan tage med hjem igen efter festivalen
 • Undlad at tage større værdier med

Vi har dog sat nogle rammer for ting du ikke må have med:

 

Gennem ydre porte (campingområdet)

 • Poser og lignende med pantindsamling
 • Byggematerialer og værktøj (undtaget til officielt arbejdsbrug for festivalen)
 • Møbler og lignende (undtaget er standard foldbare letvægts campingmøbler)
 • Påklædning eller andet der markerer tilhørsforhold til bande eller rockermiljø
 • Våbenlignende effekter
 • Generatorer
 • Pyroteknik
 • Droner (uden forudgående aftale med festivalens sikkerhedsorganisation)
 • Spraymaling og sprittusher
 • Brændstof/trykflasker (undtaget Trangia 1-liters flasker. Husk kun at bruge åben ild ved kogeøerne)

 

Gennem indre porte (den indre festivalplads)

Alt det man ikke må have igennem ydre porte, samt:

 • Glasflasker
 • Mere end ½ liter drikkevarer. Skal være åbnet, men prop må gerne blive på plastikflasker.
 • Musikanlæg
 • Cykler uden tilladelse
 • Trækvogne

 

Gennem indgange til pitsystem foran Orange og Arena

Alle effekter fra ovenstående – undtaget herfor er dog mad og drikke købt på pladsen.

 • Bannere og flag
 • Tasker større end A3
 • Glasflasker og dåser
 • Større effekter som f.eks. stole

Læs hele artiklen