Alle boder skal skilte med indholdet af deres retter og kunne fortælle, hvad ingredienserne er.

Hvis du har allergier eller bare er interesseret i, hvad du spiser, kan du altid spørge den ansvarlige i boden og få vedkommende til at opremse ingredienserne. 

Læs hele artiklen

Food Court er festivalpladsens kulinariske laboratorium. Her kan du gå på opdagelse i en række spændende madboder og barer, der byder på et varieret og anderledes udvalg af mad og drikke.

Læs hele artiklen

På Roskilde Festival bliver de fleste drikkevarer skænket i genbrugsglas. Vi har tre typer genbrugsglas: ølglas, drinksglas og kaffeglas.

 

Byt dine glas

Prisen for første glas er 5 kroner. Næste gang du køber noget at drikke – og samtidig indleverer dit brugte glas – er det nye glas gratis. Det kalder vi et swap. Om du starter med en øl, drink eller kaffe, betaler du kun for købet af første glas, og så kan du bytte mellem de tre typer glas  

 

Gem til senere

Når du ikke vil have mere at drikke for en stund, kan du indlevere dit glas i en af de mange boder, der sælger drikkevarer, og i stedet gemme dit glas på dit festivalarmbånd.

Dine gemte glas kan bruges ved et senere køb af en ny drikkevare. På den måde slipper du for at betale 5 kroner for næste glas.

 

Ny bod til genbrugsglas i Arena-området

I år åbner vi den første af en ny type bod ved Arena, hvor vi kun tilbagekøber glas og kander. Her kan de mange, der gerne bare vil indlevere få glas eller kander, komme hurtigt igennem og videre ud på deres færd.

Vi afprøver også nogle opsamlingsstationer, hvor du kan donere dine glas til specifikke formål. Kom forbi og hjælp os med at udvikle fremtiden sammen.

 

Mere end seks glas? Afsted mod pantboden

Du kan indlevere op til seks glas i drikkevareboder og gemme dem på dit armbånd. Har du flere end seks glas, kan de indleveres i pantboderne.

Genbrugsglas, der indleveres i pantboderne, tilbagekøbes af Roskilde Festival for 1 krone. De resterende 4 kr. er med til at finansiere driften af genbrugssystemet. Pantboderne lukker søndag 7. juli kl. 12. Derefter kan du betragte dine glas som souvenirs, du kan tage med hjem og bruge. 

Vand i engangskrus, der uddeles foran scenerne, er ikke en del af vores genbrugssystem. Vinglas og shotglas er heller ikke engangskrus og kan som tidligere indleveres i pantboder.

 

Hvorfor overhovedet genbrugsglas?

Vi indførte genbrugsglas i 2019, fordi vi vil forandre den brug-og-smid-væk-kultur, som er en af årsagerne til en stor mængde affald på Roskilde Festival. Vi bruger omkring 2 millioner glas under en festival! Så når du genbruger dine glas, er du med til at gøre en kæmpe forskel!

Glassene kan genbruges mange gange. Det vil sige, at vi sparer produktionen af nye glas og dermed forbrug af ressourcer. Roskilde Festival samarbejder med andre festivaler og store arrangementer, så dine glas har deltaget i mange danske festival i løbet af et år.

For at glasset kan genbruges, kræver det, at glasset indleveres, opbevares på køl og bliver vasket og genbrugt på andre begivenheder. Det er en stor logistikopgave, og vi indsamler data og analyserer løbende på løsningen, så vi kan optimere på systemerne med mindre miljøbelastning.

Glassene er lavet af polypropylen – også kaldet PP-plast. Når et glas ikke er brugbart længere, bliver det sendt tilbage til leverandøren, hvor materialet genanvendes til ikke-fødevaregodkendte plastprodukter.

Biobaserede engangskrus kan for nuværende hverken genbruges eller genanvendes, hvilket betyder, at ressourcerne og materialet går tabt.

Er det den nemmeste løsning? Nej! Er det den billigste løsning? Nej! Er det nødvendigt? JAAAAAA!

Verden har brug for, at vi nedsætter vores ressourceforbrug og sikrer en højere grad af genbrug og genanvendelse. Den agenda støtter Roskilde Festival op om blandt andet med et initiativ som dette. Tak, fordi du er med til at forandre den måde vi bruger ressourcerne.

Læs hele artiklen

Festivalen har et pant- og genanvendelsesprogram, der rækker langt udover det, vi kender fra vores hverdage. Det er her, vi hver især kan gøre en forskel, og vi håber du vil være med, sammen med de over 1000 frivillige, der er involveret i området.

Udover det pant vi kender, giver festivalen også pant på yderligere ting – som f.eks. bærehanke og udenlandske eller knuste dåser (ukurante dåser). Pant som sådan er et lukket recycling system, så festivalen har valgt et yderligere miljøtiltag ved at indføre tilbagekøb af genbrugsglas og kander. Både pant og tilbagekøb forgår igennem pantboderne.

Genbrugsglas og kander kan enten byttes til rene glas/kander, sættes på dit festivalarmbånd i alle boder, der sælger drikkevarer, eller tilbagesælges i pantboderne.

Der findes tre pantboder på campingområdet og en Drop&Go-pantmaskine ved Agora L, der tæller op til 100 stk/minut.

 

Pant.png

 

Åbningstider for pantboder

West City og Agora L

Fra lørdag 29. juni kl. 16.00 til søndag 7. juli kl. 12.00.

Hver dag fra kl. 08:00-02.00.

Drop&Go har døgnåbent.

 

East City

Fra onsdag 3. juli kl. 16.00 til søndag 7. juli kl. 04:00.

Hver dag fra 10:00-04.00.

 

Udbetaling af pant - Refund Payout

Når du afleverer pant eller sælger dine genbrugsglas/kander i en pantbod på Roskilde Festival, får du pengene udbetalt eller på dit betalingskort, fx Dankort.

Du kan få udbetalt pengene kontant eller på dit betalingskort i vores Refund Payout bod, som du finder nær Arena.

 

Åbningstider

Søndag 30. juni til lørdag 6. juli: kl. 12.00-18.00
Søndag 7. juli: kl. 10.00-14.00

Læs hele artiklen

Roskilde Festival har siden 2016 drevet indsatsen Responsible Refund. Målet er at forventningsafstemme og skabe bedre relationer mellem pantsamlere, festival og deltagere gennem god dialog og forbedrede arbejdsvilkår for pantsamlerne.

De frivillige bag Responsible Refund driver bl.a. et bagområde for pantsamlerne. Det er her, de kan finde et safe space, hvile sig, tage et bad, slukke tørsten og få et gratis måltid blandt andet lavet på råvarer indsamlet via vores madspildsindsats. Vi har også et team, der støtter pantsamlerne på græs.

Vi skønner, at over 300 pantsamlere fra cirka 15 forskellige lande besøger festivalen hvert år.

Læs hele artiklen

I Central Park finder du vores Basic Supermarket. Her kan du købe dagligvarer og andre festivalfornødenheder:

  • Drikkevarer: Grøn Tuborg, vin, cider, sodavand, Kildevæld og energidrikke.
  • Mad: Salater, frugt, grønt, mejeriprodukter, morgenmadsprodukter, diverse kolonial, rugbrød, boller, kanelsnegle, pølsehorn, focaccia, chokoladescones, burger, croissant og hjemmelavet sandwich fra delikatessen.
  • Hygiejneartikler
  • Nonfood-artikler

Åbningstider

Lørdag d. 29. juni kl. 16-04
Søndag d. 30. juni til lørdag 6. juli kl. 07-04

Læs hele artiklen