Du skal søge om akkreditering for at få adgang som et agentur, pladeselskab eller management, og vi anbefaler, at du læser vores vilkår og kriterier for akkreditering, inden du og din virksomhed sender en ansøgning.  

Læs hele artiklen

Du skal søge om medieakkreditering via vores ansøgningsformular. Deadline for ansøgning er 15. maj.

 

Læs hele artiklen

Akkrediteringsgebyret er 600 DKK for alle dage og 400 DKK for én dag (ex. håndteringsgebyr). Husk, at festivalen er non-profit. Beløbet bidrager til Roskilde Festivals udgifter relateret til etableringen af de mange faciliteter for akkrediterede i Backstage Village.

Læs mere om Backstage Village længere nede.

Læs hele artiklen

Hvis der er mere end én repræsentant fra et givet agentur, pladeselskab eller management, indsend venligst kun én samlet ansøgning.

Læs hele artiklen

Hvordan er overnatningsmulighederne?

Du kan mod betaling medbringe og overnatte i eget telt eller egen campingvogn på Restricted Camping, hvor du også både finder du både toiletter og varme bade. Disse skal bestilles på forhånd da der er begrænset plads og kan først ske efter modtaget akkreditering.

Prisen for at overnatte på Restricted Camping er 400kr (ex. gebyr) i eget telt og 1850kr (ex. gebyr) i egen campingvogn.

Åbningstider for Restricted Camping gøres tilgængelige her, når det er fastlagt.

Herudover kan publikumscampingarealer naturligvis benyttes gebyrfrit.

Ankomst til festivalen

Festivalpladsen er beliggende syd for Roskilde by. Stå af på Roskilde St., hvis du ankommer med tog. Fra Roskilde St. kan du nemt fortsætte til festivalområdet med bus, taxi eller på gåben.

Tag ikke toget fra Roskilde St. til Roskilde Festivalplads St. i campingområdet, før du har været i Check-In og fået dit festivalarmbånd. Det er ikke muligt at komme fra togstationen på festivalen til Check-In uden et gyldigt festivalarmbånd.

Hvor ligger Check-In?

Check-In er ved Roskilde Handelsskole, Bygning 6, Bakkesvinget 67 (nord for motorvejen og festivalområdet).

Check-In er for medlemmer af musikindustrien og åbner lørdag d. 29. juni. Mere info om dette kommer senere.

Hvor kan jeg parkere?

Vi anbefaler, at man efterlader bilen derhjemme og benytter sig af offentlig transport. Vi kan ikke garantere en parkeringsplads tæt på Festivalpladsen. Tjek venligst skiltning om parkering, når du nærmer dig festivalen, hvis du ankommer i bil.

Hvad er Backstage Village?

Backstage Village er Roskilde Festivals arbejdsplads og mødested for medlemmer af pressen, musikindustrien og festivalens samarbejdspartnere.

Derudover er det et opholdssted for pladeselskaber og medier, der planlægger og udfører deres arbejde. Du finder Backstage Village øst for Orange Scene. Dette område tilbyder faciliteter såsom Pressecentret, Wi-Fi, madboder, toiletter og meget mere.

Hvad kan jeg bruge Pressecentret og Medieservicekontoret til?

Du finder Medieservicekontoret ved siden af Pressecentret i den vestlige del af Backstage Village. Pressecentret er udelukkende for pressen, og adgang hertil kræver et mediearmbånd.

Medieservicekontoret er et informations- og servicekontor for musikindustrien og medier. Du finder bl.a. information om programændringer, og vi forsøger at besvare alle slags spørgsmål i relation til din arbejdsdag på festivalen - inklusive spørgsmål vedrørende akkreditering.

Læs hele artiklen

Hvornår skal jeg have tilladelse til at medbringe optageudstyr?

Du skal på forhånd indgå en skriftlig aftale (Live Footage Agreement) med Roskilde Festival for at få tilladelse til at optage levende billeder eller lyd på Festivalpladsen - og dit udstyr skal være udstyret med mærkater.

Akkrediterede med behov for en Live Footage Agreement om lyd- og videooptagelser kan finde aftalen i People Pro under "Deadlines", når akkreditering er bekræftet. På baggrund af en underskrevet aftale udleveres mærkaterne hos Medieservice, når du ankommer til festivalen.

Kontakt venligst accreditation@roskilde-festival.dk vedrørende forespørgsler om optagelser på og omkring scene. Optagelser i backstage aftales med artisten.

Optageudstyr kan frit medbringes og benyttes på campingarealerne – uden en Live Footage Agreement og mærkater.

Kameraer til still-billeder er tilladt på hele festivalen, og der skal ikke mærkat på kameraer uanset apparatets størrelse.

Kontakt Medieservice, hvis du oplever problemer med at bringe kameraer igennem portene ind til Festivalpladsen.

Hvordan får jeg tilladelse til at optage koncerterne?

Alle rettigheder til optagelse af koncerter – både billede og lyd – tilhører den udøvende kunstner. Du må derfor ikke optage koncerter uden skriftlig tilladelse udstedt af kunstnerens management eller kunstneren selv. Hvis du selv har skaffet dig en sådan tilladelse, skal du sende denne til Roskilde Festival senest 16. juni.

Bemærk venligst at pladeselskaber som udgangspunkt ikke kan udstede denne tilladelse.

Skal jeg have tilladelse til at tage koncertfotografier?
Tilladelser til koncertfotografier bliver udstedt til et begrænset antal af professionelle fotografer. Det er tilladt at tage billeder alle andre steder på festivalen uden en særlig tilladelse; dog ikke i fotogravene foran scenerne.

Må jeg flyve/filme med drone nær eller over festivalområdet?
Nej, det tillader vi ikke af sikkerhedsmæssige hensyn. Heller ikke hvis den ansvarlige har en relevant uddannelse og erfaring.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med Roskilde Festival?

Vi fortæller gerne om vores festival, så kontakt os endelig omkring interview med festivalens talspersoner.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med de optrædende kunstnere?

Roskilde Festival assisterer ikke med at lave interviewaftaler med kunstnere. Dette skal aftales direkte med kunstneren oftest via management eller pladeselskab. Det er en fordel at være ude i god tid.

Må jeg bruge billeder fra festivalens mediebibliotek til egen udgivelse?

Du er velkommen til at benytte dig af billeder fra vores mediebibliotek, som er godkendt til redaktionelt brug. Du kan finde biblioteket på vores hjemmeside.

Det er vigtigt at kreditere den pågældende fotograf, som fremstår på materialet du ønsker at benytte.

Læs hele artiklen