For at få adgang til Roskilde Festival som pressemedarbejder og herefter sikre dig adgang til festivalens pressefaciliteter, skal du akkrediteres. Akkrediteringen sker på baggrund af en ansøgning, og vi anbefaler, at du sætter dig ind i vores vilkår for akkreditering, før du og dit medie ansøger.

Læs hele artiklen

Du skal søge om medieakkreditering via vores ansøgningsformular. Deadline for ansøgning er 15. maj.

Hvis du er freelancer, skal du være opmærksom på, at det er den opgavestillende arbejdsgiver, der skal udfylde ansøgningsskemaet for dig.

Læs hele artiklen

Et akkrediteringsgebyr koster 600 kr. for alle dage og 400 kr. for én dag (ex håndteringsgebyr). Husk at Roskilde Festival er non-profit. Betaling af akkrediteringsgebyret bidrager til Roskilde Festivals udgifter til etablering af bl.a. Pressecentret og forskellige andre faciliteter for akkrediterede i Backstage Village (læs mere om faciliteterne længere nede).

Læs hele artiklen

Hvis et medie ønsker at få akkrediteret mere end én repræsentant, beder vi om at modtage en samlet ansøgning.

Læs hele artiklen

Nej. Der er kun adgang for pressen til festivalområdet med en akkreditering. Dit pressekort alene er ikke adgangsgivende.

Læs hele artiklen

Hvordan er overnatningsmulighederne?

Du kan mod betaling medbringe og overnatte i eget telt eller egen campingvogn på Restricted Camping, hvor du også både finder du både toiletter og varme bade. Disse skal bestilles på forhånd da der er begrænset plads og kan først ske efter modtaget akkreditering.

Prisen for at overnatte på Restricted Camping er 400kr (ex. gebyr) i eget telt og 1850kr (ex. gebyr) i egen campingvogn.

Åbningstider for Restricted Camping gøres tilgængelige her, når det er fastlagt.

Herudover kan publikumscampingarealer naturligvis benyttes gebyrfrit.

Hvor kan jeg parkere?

Vi opfordrer til, at man lader bilen stå derhjemme og benytter de fine muligheder for offentlig transport. Vi kan ikke garantere parkering tæt på Festivalpladsen. Kig dog efter parkeringsskiltning, når du nærmer dig festivalområdet, hvis du skulle have brug for at parkere alligevel.

Ankomst til festivalpladsen

Festivalpladsen ligger syd for Roskilde by. Ankommer du med tog, skal du stige af på Roskilde Station. Fra Roskilde Station er der let transport videre til festivalområdet med bus, taxa eller til fods.

Der er ikke adgang fra festivalstationen til Check-In på Roskilde Handelsskole uden gyldigt festivalarmbånd. Tag derfor ikke toget fra Roskilde Station til festivalstationen på campingområdet, hvis du ikke har fået festivalarmbånd på endnu. 

Hvor ligger Check-In?

Du finder Check-In på adressen: Roskilde Handelsskole, Bygning 6, Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde.

Den særskilte indgang til Check-In for medieakkrediterede åbner lørdag den 29. juni. Mere info om dette kommer senere.

Hvad er Backstage Village?

Det er her, du kan arbejde og møde kollegaer. Backstage Village er Roskilde Festivals arbejdsplads og mødested for musikbranchen, pressen og festivalens samarbejdspartnere.

Det er her, medierne planlægger og udfører deres dækning af festivalen. Er du akkrediteret har du adgang til festivalens pressecenter, som du kan læse mere om herunder. Du finder Backstage Village på det lukkede område nordøst for Orange Scene.

Hvad er Pressecentret?

I Pressecentret kan du arbejde og benytte en række services, som kan gøre din arbejdsdag lettere.

Her er stillet computere og Wi-Fi til rådighed. Du kan også bruge den gratis garderobe til opbevaring af udstyr. Garderoben er døgnbemandet men under eget ansvar, hvilket betyder, at personlige effekter skal være dækket af personlig forsikring eller arbejdspladsens forsikringsordning.

Det er udelukkende medieakkrediterede, der har adgang til Pressecentret og dets faciliteter. 

Hvad er Medieservice?

Medieservicekontoret er et informations- og servicekontor til medierne og de akkrediterede. Her kan du orientere dig om programændringer og få svar på spørgsmål vedrørende din arbejdsdag på festivalen, inkl. spørgsmål om akkreditering.

Du finder Medieservicekontoret i Backstage Village - sammen med Pressecentret.

Læs hele artiklen

Hvornår skal jeg have tilladelse til at medbringe optageudstyr?

Du skal på forhånd indgå en skriftlig aftale (Live Footage Agreement) med Roskilde Festival for at få tilladelse til at optage levende billeder eller lyd på Festivalpladsen - og dit udstyr skal være udstyret med mærkater. 

Akkrediterede med behov for en Live Footage Agreement om lyd- og videooptagelser kan finde aftalen i People Pro under "Deadlines", når akkreditering er bekræftet. På baggrund af en underskrevet aftale udleveres mærkaterne hos Medieservice, når du ankommer til festivalen.

Kontakt venligst accreditation@roskilde-festival.dk vedrørende forespørgsler om optagelser på og omkring scene. Optagelser i backstage aftales med artisten.

Optageudstyr kan frit medbringes og benyttes på campingarealerne – uden en Live Footage Agreement og mærkater. 

Kameraer til still-billeder er tilladt på hele festivalen, og der skal ikke mærkat på kameraer uanset apparatets størrelse.

Kontakt Medieservice, hvis du oplever problemer med at bringe kameraer igennem portene ind til Festivalpladsen.

Må jeg flyve/filme med drone nær eller over festivalområdet?

Nej, det tillader vi ikke af sikkerhedsmæssige hensyn. Heller ikke hvis den ansvarlige har en relevant uddannelse og erfaring.

Hvordan laver jeg interviewaftaler med Roskilde Festival?

Vi fortæller gerne om vores festival, så kontakt os endelig omkring interview med festivalens talspersoner. 

Hvordan laver jeg interviewaftaler med de optrædende kunstnere?

Roskilde Festival assisterer ikke med at lave interviewaftaler med kunstnere. Dette skal aftales direkte med kunstneren oftest via management eller pladeselskab. Det er en fordel at være ude i god tid.

Må jeg bruge billeder fra festivalens mediebibliotek til egen udgivelse?

Du er velkommen til at benytte dig af billeder fra vores mediebibliotek, som er godkendt til redaktionelt brug. Du kan finde biblioteket på vores hjemmeside.

Det er vigtigt at kreditere den pågældende fotograf, som fremstår på materialet, du ønsker at benytte.

Læs hele artiklen