Du kan danne dig et overblik over festivalpladsen i vores oversigtskort.

 

Du finder kortet som PDF-fil her. 

 

Der ligger desuden en interaktiv version af kortet i Roskilde Festival-appen, hvor du kan filtrere i, hvilke faciliteter, der fremhæves, så du nemt kan få et overblik over lige præcis de services, der er relevante for dig. 

Læs hele artiklen

Nord for Central Park ligger Bazar-området. Her finder du en stribe unikke handelsmuligheder, Food is Now og vores Do Good Market.

Læs hele artiklen

Oplevelsesområdet Food Is Now i Bazar-området tager madens potentialer og handlerum under kærlig behandling. I år graver vi os ned i jordens muligheder og unikke smagsunivers. Vi inviterer til workshops, paneldebatter, talks, performances, pop up-middage og sanselige smagsoplevelser. Så gør dig klar til at få jord under neglene!

Se programmet for Food Is Now i tidsplanen.

Læs hele artiklen

Af respekt for de ni unge mænd, der omkom 30. juni 2000 på Roskilde Festival og deres pårørende, oprettede vi i 2001 et mindested i den vestlige ende af Orange Scenes publikumsområde.

Skulpturen med skriften ”how fragile we are” er udført af Lars Skov Nielsen.

Læs hele artiklen

Platform i Art Zone er et scenerum for hybridformater, performances, dans, kunst og musik. De dynamiske rammer bringer publikum og kunstnere helt tæt sammen om de mange særlige, sanselige oplevelser.

Læs hele artiklen

Roskilde Festivals musikscener bor på den indre del af festivalpladsen. Læs om scenerne nedenfor, og tjek tidsplanen for det komplette overblik over alt det, du kan opleve.

 

Apollo
Apollo er Roskilde Festivals scene for al den musik, der trives bedst i intime klubrammer med fuld smæk på både det visuelle og ikke mindst de dybere frekvenser i lydbilledet. Der er ikke koncerter på Apollo i dagtimerne, men ved aftenstid åbner scenen sig for deltagerne og indbyder til musik, fest og dans til langt ud på natten.

Arena
Arena er Roskilde Festivals store koncertsal, der år efter år samler publikum i helt særlige fællesskaber under den store teltdug. I år udvider vi området syd for scenen. Glæd dig til grønnere omgivelser, mere plads at boltre sig på og muligheden for at nyde en forfriskning i skyggen fra trækronerne.

 

Avalon
Avalon favner musik i alle genrer og fra alle verdenshjørner. Scenen danner rammen om både de store koncerter og de intime oplevelser. I år byder vi hele onsdag på en ganske særlig oplevelse, hvor koncerterne foregår midt i teltet i stedet for oppe på scenen. Du finder scenen i det nordøstlige hjørne af indre plads.

Eos
Eos er vores nyeste open air-scene, der debuterede i 2024. I festivalens første dage er den hjemsted for nye nordiske stjerneskud og i de sidste fire dage finder du et bredt udsnit af internationale navne på scenen. Kig forbi Eos-scenen i den vestlige ende af indre plads.


Gaia
Du finder Gaia syd for Orange Scene. Med en kapacitet på 2.000 publikummer er Gaia synonym med både afdæmpede og hårdtslående udtryk, der gør sig fantastisk i intime rammer. Gaia er også garant for de klassiske Roskildemøder med morgendagens stjerner og nicheartiser, der udvisker grænser og genreskel.


Gloria
Gloria er den mindste scene på Roskilde Festival. Her kommer du ind i mørket og helt tæt på de optrædende, som kan nydes i den fantastiske visuelle ramme. Det er her, vi eksperimenterer mest med genrerne og kommer fra de allermest skrøbelige lyde til det ekstreme, mere fysiske udtryk.


Orange Scene
Orange Scene er Roskilde Festivals hovedscene og omdrejningspunkt for de store fællesskaber. Gennem årene har scenen været gæstet af verdens største stjerner og levende legender. Den ikoniske orange teltdug er også vores logo.

Læs hele artiklen