Ved de fleste scener er der podier, som hjælper deltagere i kørestol op i hovedhøjde med resten af publikum.

Hvis du har svært ved at stå tæt sammen med mange mennesker, anbefaler vi, at du i god tid orienterer dig i forhold til podier, siddeinstallationer, tæthed blandt publikum, storskærmes placeringer og lydforhold ved de enkelte scener. Værterne foran scenerne står klar til at hjælpe.

Vi kan ikke tilbyde pladsreservationer på podierne til de enkelte koncerter. Her er spillereglerne for podierne er:

  1. Giv plads. Podierne er tiltænkt dem, der har mest brug for dem.
  2. Alle på podiet skal sidde ned. Sæt dig ned, så snart du har fundet plads på podiet.
  3. Alle er velkomne på podierne, men gæster der ikke kan stå op under koncerterne har fortrinsret.

Hvis du godt kan stå op, men din festival-partner har fortrinsret til podiet, må du godt følges op på podiet med dem, hvis der er plads. Hvis andre med fortrinsret ankommer efterfølgende, skal du overlade pladsen til dem.

Crowd Safety kan lukke for adgang til podiet, hvis det bliver nødvendigt. De har også mulighed for at holde podiet lukket efter koncerter, indtil publikumsflowet tillader, at det åbnes. Derfor skal du komme i god tid, hvis du har behov for plads på podiet.

 

Koncerter med tegnsprogstolkning på RF24

På årets festival kan du opleve to koncerter med tegnsprogstolkning:

Greta (DE/DK) fredag 5. juli kl. 12 på Gaia

Barbro (DK) lørdag 6. juli kl. 17 på Avalon

 

Koncert med fokus på sanseoplevelser

Du kan på årets festival også opleve en koncert med fokus på sanseoplevelser:

Lyra Valenza (DK) torsdag 4. juli kl. 00.00 på Apollo (Denne kunstner er del af torsdagsprogrammet. Koncerten starter kl. 00.00 natten mellem torsdag og fredag)

Læs hele artiklen

Vi anbefaler dig at udfylde vores online kontaktformular om tilgængelighed før festivalen. Her kan du kort fortælle om dine behov, og vi vil herefter kontakte dig og fortælle om de forskellige muligheder.

Udfyld kontaktformular om tilgængelighed

Har du yderligere spørgsmål om din kommende festivaloplevelse – eller er du i tvivl om hvorvidt Roskilde Festival er noget for dig – er du velkommen til at kontakte os via e-mail på accessibility@roskilde-festival.dk. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig.

Vi er også interesseret i at høre fra dig, hvis du har forslag til, hvordan vi kan gøre Roskilde Festival endnu mere tilgængelig.

 

Kontakt under festivalen

Under festivalen kan du kontakte os døgnet rundt på telefon 46 36 66 13. Vi kan hjælpe med praktiske ting såsom at finde et toilet, give en hånd med at komme tilbage til teltet eller lappe en punkteret kørestol.

Hvis du får akut behov for hjælp, kan du altid henvende dig til vores serviceværter i orange veste. De kan hjælpe dig – enten selv eller ved at tilkalde deres leder.

 

Deltag i samtalen om tilgængelighed

Endeligt kan du være med i Facebook-gruppen Roskilde Festival Our Way og deltage i samtalerne om tilgængelighed og handicapservice. Her kan du stille spørgsmål og dele dine festivalerfaringer med andre.

Bliv medlem af Roskilde Festival Our Way

Læs hele artiklen

Du kan få én ledsager gratis med på Roskilde Festival, hvis du har behov for det.

Du og din ledsager skal følges, når I ankommer til Roskilde Festival. Som frivillig får din ledsager adgang til de samme områder, du selv har adgang til.

Ledsageren kan skiftes ud i løbet af festivalen – så når din ene ledsager forlader området, kan en anden komme ind og overtage. Ved skift skal din ledsager aflevere sit armbånd og oplyse sit navn i et af vores billethuse. Din næste ledsager kan derefter afhente armbåndet i samme billethus.

Som dokumentation for dit behov skal du enten kunne fremvise:

Hvis du ikke har sådan et kort, men alligevel mener du er berettiget til at få en ledsager gratis med på Roskilde Festival, skal du skrive til accessibility@roskilde-festival.dk. Derudover skal du kontakte din teamleder.

Læs hele artiklen

Campingområdet Handicamp er for deltagere med handicap, deltagere med fysiske udfordringer og deltagere med behov for ro – og så er det for venner, familie og hjælpere. Her bestræber vi os på at skabe rolige omgivelser og være ekstra opmærksomme på hinanden.

Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg, og vi er glade for gæster.

Meld dig til her, hvis Handicamp er noget for dig

Læs hele artiklen

Du kan benytte de særlige handicap-P-pladser, hvis du har et gyldigt EU-parkeringskort. Kortet udstedes af Danske Handicaporganisationer og en række tilsvarende organisationer i udlandet.

Der er handicap-P-pladser ved alle indgange.

Husk at kortet er tilknyttet personen, ikke bilen.

Se kort over parkeringsområder

Læs hele artiklen

Vi er mange, der fester og bor sammen på Roskilde Festival, og vi er forskellige. Derfor er det vigtigt, at vi passer på hinanden og respekterer, at vi har forskellige behov og måder at være på festival på.

Solsikkesnoren er en måde at gøre opmærksom på nogle af disse forskelligheder. Den er et værktøj til at signalere, at man har et usynligt handicap eller en usynlig funktionsnedsættelse. I Solsikkesnoren er en plastic-lomme, hvor man kan vælge at lægge en kort beskrivelse.

Alle kan benytte sig af Solsikkesnoren. Den giver ingen særlige privilegier, men benyttes, når man har brug for at vise omverdenen, at man kan have brug for ekstra støtte.

Så når du ser en Solsikkesnor, så ved du, at denne person kan have brug for at blive mødt med:

  • ekstra tålmodighed eller bare lidt mere tid
  • ekstra hjælp og støtte

Solsikkesnoren udleveres hos Soft Spots, Samaritterne og i HandiCamp.

Se video om Solsikkesnoren

Læs hele artiklen

I Volunteers’ Village har vi samlet alt, hvad dit frivillighjerte begærer. Området ligger i den vestlige del af indre plads – lige nord for Apollo og vest for Bazar-området.

Her kan du nyde en pause i rolige omgivelser. Og når sulten kalder, kan du besøge vores madbod, der står klar med noget for enhver smag. 

I dette kort kan du orientere dig om aktiviteter og ruter med øget tilgængelighed i området.

Se kortet

Fortæl os hvad du synes om kortet

Vi har udarbejdet et survey om tilgængelighedskortet, som vi håber, du vil besvare, hvis du har benyttet kortet.

Besvar survey

 

Læs hele artiklen

Der er mere end 20 handicaptoiletter fordelt på festivalområdet. De fleste handicaptoiletter er aflåste, så de kun kan benyttes af folk med særlige behov. 

Du kan få udleveret en nøgle til de aflåste handicaptoiletter ved at udfylde formularen nedenfor. 

Ansøg om nøgle til handicaptoiletter

Du finder også toilet og bad med lift på campingområdet Handicamp.

Læs om Handicamp

Læs hele artiklen