Du kan danne dig et overblik over festivalpladsen i vores oversigtskort.

 

Du finder kortet som PDF-fil her. 

 

Der ligger desuden en interaktiv version af kortet i Roskilde Festival-appen, hvor du kan filtrere i, hvilke faciliteter, der fremhæves, så du nemt kan få et overblik over lige præcis de services, der er relevante for dig. 

Læs hele artiklen

Du skal sortere dit affald. På den måde kan vi genanvende så meget som muligt og sørge for, at farligt affald bliver behandlet korrekt.

Metal, glas, pap, pmdk (plast-, mad- og drikkekartoner), farligt affald og ødelagt campingudstyr skal sorteres på sorteringsparaderne eller ved vores servicestationer.

Sorteringsparaderne er ladvogne, der løbende og dagligt besøger alle campingområder som tilbud til alle festivalens deltagere, så de kan aflevere og sortere deres affald korrekt. 

Der er fri adgang til at sortere affald på en af festivalens 24 servicestationer. Her står frivillige klar til at vejlede dig i korrekt sortering i dagtimerne. Stationerne er fordelt på campingområderne og kan findes på festivalkortet.

Derudover kan serviceværter (i orange veste) og affaldshåndteringens frivillige (i grønne veste) hjælpe med poser til indsamling af affald.

På festivalens campingområder finder du desuden 2.000 skraldespande til restaffald. De er til alt det, der ikke kan sorteres til genanvendelse.

På den indre festivalplads tester vi forskellige sorteringsløsninger, så der kan sorteres i mad-, plast- og restaffald. Det skal hjælpe os med at blive klogere på affaldssortering på vores festival, så vi kan sortere endnu mere fremover.

Tak, fordi du sorterer dit affald!

Læs hele artiklen

Agoraer er centrale mødesteder på hvert campingområde, ofte i form af et telt med belysning. Agoraerne har forskellige former for indhold afhængigt af, hvilken slags campingområde de ligger i. 

Læs hele artiklen

For at begrænse brandspredning er det vigtigt at brandveje og friområder holdes frie og ryddelige under hele festivalen.

Telte skal derfor stå indenfor de afmærkede felter, og barduner og lignende må ikke gå ud over felterne.

Campingvogne skal opsættes med 3 meter imellem hver. Der vil være en vært til at hjælpe dig på plads med din vogn.

Det er ikke tilladt at medbringe møbler og brændbare genstande i campingområder. Undtaget herfor er soveposer, liggeunderlag og andet letvægtsudstyr som normalt anvendes i forbindelse ved campering.

Brug af åben ild er kun tilladt på steder som festivalen har indrettet hertil. Dette gælder enhver form for åben ild, herunder stearinlys, olielamper, fakler, gril osv. Der er indrettet kogeøer flere steder på festivalen.

Du skal dagligt tage dit affald til en affaldscontainer på pladsen, så der ikke ophobes affald i lejre. 

Læs hele artiklen

Caravan Camping er et område til dem, der vil bo i en campingvogn eller autocamper. 

Området har bad (mod betaling) og toiletfaciliteter, rindende vand, samt plads til opstilling af fortelt. Det er ikke tilladt at sætte sit eget telt op i området. 

Læs mere om Caravan Camping

Læs hele artiklen

Central Park er et område med barer og madboder. Her bor også teltscenen Gaia, hvor der er musik i alle syv dage. I den sydlige del af Central Park ligger et grønt område, der forbinder campingområdet og den indre del af festivalpladsen.

Se program for Gaia i spilleplanen.

Læs hele artiklen

På Roskilde Festival fester vi med omtanke for fællesskabet. Det gælder både på scenerne, hvor vi har øvre grænser for, hvor højt koncerterne må brage ud af højttalerne. Således sikrer vi en god oplevelse for både publikum, de frivillige og naboerne til festivalen.

Vi har også en lydpolitik for campingpladsen, hvor mange medbringer store, hjemmebyggede musikanlæg. Vi er vilde med den selvbyggertilgang, og vi ved, at mange bruger uendelige timer (og mange kroner) på at designe deres hjemmeskabte anlæg, så det både shiner og kan spille rent ved høje volumener. Det er fantastisk, at man ønsker at bidrage til festen ved at være vært i egen camp med sit anlæg.

Når man er feststarter, følger der et ansvar med. Du bor ved siden af en masse andre mennesker, som også er på festival for at have det sjovt. Dem skal du huske. Når lejren er banket op, så gå da lige ind og hils på dem og tag en snak om, hvad der er cool for dem. Hvilke fester kan I holde, og hvilken musik kunne være lækkert at høre? Og hvor højt kan vi skrue op, så alle synes, det er rart? I er her sammen, så det er vigtigt, at alle synes, at det er sjovt.

 

Så højt må du feste
Når vi måler lydstyrke, måler vi i en enhed, der hedder decibel. Den er ofte svær at forstå, for det er en talværdi, som i sig selv ikke siger så meget. Egentlig burde vi måle volumen i afstand: Hvor mange meter væk kan vi høre din fest, og hvor mange lejre skyller din lyd ind over? Det skal vi så huske at sammentænke med alle de andres lyde, som blender ind i musikvirvaret.

Vi har defineret nogle tidsrum, hvor I kan feste løs for fuld musik, og andre tidsrum, hvor I godt må give højttalerne lidt pusterum:

Kl. 09 - 02 kan du spille op til store fester – svarende til 94 dB(A)
Kl. 02 - 05 kan du spille for din egen lejr og et par ekstra lejre – svarende til 88 dB(A)
Kl. 05 - 09 kan du kun spille for din egen lejr, og vi anbefaler, at der er helt slukket – svarende til 84 dB(A)

Hvis vores værter på campingområdet beder jer skrue ned for anlægget, så er det fordi, I spiller for højt.

Regler er kedelige, det ved vi. Men det er vigtigt at feste med respekt for fællesskabet, så alle kan være med.

Hvilket anlæg må du medbringe?
Vi tillader som udgangspunkt de fleste anlæg. Dog har vi et krav: Du skal nemt kunne transportere det ind på campingpladsen. Hvis du skal bruge motorkraft for at gøre det, er anlægget for stort. Anlæg, der er indbygget i køretøjer, hører hjemme i Caravan Camping.

Læs hele artiklen

Clean Out Loud er et community camping-område i East, der udspringer af et samarbejde mellem Roskilde Festival og Vallekilde Højskole.

Deltagerne, der sover i Clean Out Loud, går forrest i kampen for at reducere mængden af skrald på festivalpladsen. Projektet fokuserer på at gøre Roskilde Festival til et renere og grønnere sted at være, uden at gå på kompromis med festen! 

Man skal ansøge om at sove i Clean Out Loud.

Læs mere om Clean Out Loud

Læs hele artiklen

Roskilde Festival Højskole er værter for community camping-området Common Ground i område F, som du finder mellem Dream City og Central Park.  

Roskilde Road Trip er også en del af Common Ground-området.

Læs mere om Common Ground

Læs hele artiklen

På campingområdet møder du det 2000 kvadratmeter store Dancefloor (tidligere kendt som Destroy Me Once, Destroy Me Twice). Det enorme kunstværk blev skabt af den tyske kunstner Katharina Grosse i 2022.

Værket er lavet specifikt til det bakkede landskab på campingområdet, hvor det strækker sig mellem de grønne bakker og indbyder festivaldeltagerne til kropslig udfoldelse.

Dancefloor er et markant samlingspunkt på Roskilde Festival, der giver anledning til at være sammen i nuet og danne midlertidige fællesskaber.

Læs hele artiklen

Roskilde Festival og Tuborgfondet står bag Det Cirkulære Laboratorium, der giver den næste generation af unge iværksættere større indflydelse og plads til at skubbe på den grønne udvikling.

Frem mod 2025 vil Det Cirkulære Laboratorium involvere mindst 200 unge iværksættere i udviklingen af fremtidens cirkulære løsninger.

Du finder Det Cirkulære Laboratorium på campingområdet nær Dream City og Common Ground.

Læs mere om Det Cirkulære Laboratorium

Læs hele artiklen

Dream City er et community-camping område I East. Området er kendetegnet ved at være skabt i stærkt samspil mellem dem, der bor her.

I Dream City finder du primært camps, som bygger deres lejre af større konstruktioner, men der er også enkelte event-camps.

Læs mere om Dream City

Læs hele artiklen

I camping East ligger bycentret East City. Her bor Flokkr, som er omdrejningspunkt for vores aktivistiske indhold. Se program for Flokkr i tidsplanen.

I East City kan du gå på opdagelse i The Yard – et sanselaboratorium med fokus på biodiversitet og fødevareproduktion.

Du kan også tage en velfortjent pause i Volunteer Hub East – ét af vores to særlige områder for frivillige på campingområdet.

Læs hele artiklen

Varm stemmen op, fold ørerne ud, og smid hænderne i vejret!

Flokkr er Roskilde Festivals forsamlingshus, hvor der er plads til at debattere, tale sammen og ikke mindst lytte til, hvad andre festivaldeltagere, unge debattører, aktivister, kunstnere og passionerede eksperter har på hjerte.

Du finder programmet for Flokkr i tidsplanen.

Læs hele artiklen

Get A Place er et special camping-område, hvor man kan reservere 50 m2 plads til sin lejr. Man skal selv medbringe og slå eget telt op.

Arealet er reserveret frem til søndag 30. juni kl. 16.00. Herefter bliver campingområdet åbnet for resten af festivaldeltagerne, som kan benytte sig af de ubrugte områder.

Læs mere om Get A Place

Læs hele artiklen

Get A Silent Spot er til jer, der ønsker at bo i et område, hvor vi hjælper hinanden med at holde det pænt og rent, og hvor der ikke er støjende fester eller konstant høj musik.

Get A Silent Spot har tidligere været kendt som Silent & Clean. 

Læs mere om Get A Silent Spot

Læs hele artiklen

Handicamp er et campingområde på Roskilde Festival, hvor vi har plads til mangfoldighed: Til folk med store og små handicap, folk med fysiske og psykiske handicap, venner, familie og hjælpere.

Vi har ingen adgangskontrol – alle kan frit komme på besøg.

På Handicamp hjælpes vi ad med at holde området rent og undgår høj musik, især om natten.

Læs mere om Handicamp

Læs hele artiklen

Det er ikke tilladt at medbringe følgende genstande på festivalens område.

 

Campingområderne:
• Poser med tomme flasker og dåser
• Byggematerialer og værktøj (uden forudgående tilladelse)
• Møbler og lignende (undtagen letvægts campingmøbler, der kan foldes)
• Tøj der signalerer tilhørsforhold til bander eller voldelige miljøer
• Våben og våbenlignende genstande
• Store musikanlæg (skal du bruge en generator for at tænde det? Hvis ja, så er det for stort!)
• Generatorer
• Pyroteknik
• Droner (uden forudgående tilladelse fra festivalens sikkerhedsorganisation)
• Spraymaling og permanenttusser
• Brændstof (énliters trangia-flasker undtaget - disse må dog udelukkende bruges til madlavning i de særligt indrettede områder)

 

Den indre festivalplads:
• Alle ovenstående effekter
• Glasflasker
• Emballage over en halv liter. Medbragt emballage skal være åben, men skruelåg må gerne blive på.
• Cykler (uden tilladelse)
• Musikanlæg
• Vogne

 

Særligt for pitområderne ved Orange Scene og Arena:
• Alle ovenstående effekter
• Bannere og flag (må gerne haves udenfor pitten)
• Store tasker
• Glasflasker og dåser

 

Af hensyn til sikkerheden vil sikkerhedsfolkene udføre visitation ved ankomst

Læs hele artiklen

Leave No Trace er et Community Camping-område i East, som kombinerer den kendte festivalstemning med en mere bæredygtig festivalkultur.

Området er for dig, der gerne vil have et brag af en fest i et mindre community-baseret område, hvor vi sammen udforsker, hvordan man kan mindske sit klimaaftryk på festivalen.

Læs mere om Leave No Trace

Læs hele artiklen

Hvis du vil have din motorcykel med på festivalen, har vi et særligt område til dig i Caravan Camping-området. Dette område er både til overnatning og parkering og har bad (mod betaling), toiletfaciliteter og plads til opstilling af telte.

Læs mere om MC Camping

Læs hele artiklen

Af hensyn til brandfare må dagligstuemøbler og andre lignende brandbare genstande ikke medbringes på campingområdet. Dette gælder dog ikke almindeligt letvægtscampingudstyr, genstande der er indbyggede i campingvogne eller andet udstyr, der normalt anvendes, når man camperer i telt.

En god tommelfingerregel er, at de ting, du medbringer på campingpladsen, skal kunne bæres af én person. 

Læs hele artiklen

Re:Act er vores platform for eksperimenterende optrædener, inspirerende talks og workshops. Du kan se frem til at opleve rap, talks, paneldebatter, performances og workshops, som på hver deres måde kæmper for deres egne og andres rettigheder. 

Programmet udfolder sig fra søndag 30. juni til tirsdag 2. juli. 

Du kan få et overblik over programmet i tidsplanen.

Læs hele artiklen

I Camping West er der almindelig camping for dig, der ikke har købt Special Camping eller har fået plads i et af Community Camping-områder.

Hvis du har et gyldigt armbånd, kan du frit komme og slå dit telt op i området her, når campingområdet er blevet åbnet d. 29. juni. 

Læs hele artiklen

I Rent Your Tent-området får du stillet et rengjort, genbrugt telt til rådighed. Dit telt står klar ved ankomst og må ikke tages med hjem.

Det er den perfekte løsning, hvis du vil have campingstemning uden besværet med at medbringe og lede efter et sted at slå dit telt op.

Læs mere om Rent Your Tent

 

Læs hele artiklen

Settle´n Share er et community camping-område i South. Her handler det om at dele med sine omgivelser og altid hjælpe hinanden, f.eks. ved at holde campingområdet rent under hele festivalen.

Læs mere om Settle’n Share

Læs hele artiklen

Sleep-In Buses er til dig, der foretrækker at ankomme i en bus, man kan sove i. Området ligger i Caravan South og har toiletfaciliteter, rindende vand og plads til telte.

Læs mere om Sleep-In Buses

Læs hele artiklen

Stadion er et område for alverdens former for sport og fysisk udfoldelse nær vindmøllen på Camping West. Her er der baner til fodbold, volley og basket samt en agora til skygge og afslappende yoga.

Kig forbi til faciliteret og frit program indenfor fodbold, volley, basket, dans, rap battles, yoga, mindfulness, løbetræning, morgentræning og cykling.

Alle kan være med – uanset om man er nybegynder eller øvet, kommer alene eller med hele sin lejr, om man deltager eller bare ønsker at være tilskuer.

Det programlagte indhold er aktivt i festivalens første dage, fra søndag 30. juni til og med tirsdag 2. juli 2024.

Se programmet i tidsplanen.

Læs hele artiklen

Tenthouse-området er til dig, der vil have lidt mere end bare et telt. Som navnet antyder, er Tenthouse en perfekt blanding af et telt og et hus.

Læs mere om Tenthouse

Læs hele artiklen

I den nordvestlige ende af camping West ligger West City, der er et af vores to bycentre på campingområdet.

Læs hele artiklen