Se hvilke ledige frivilligroller vi har lige nu på denne side og ansøg alene eller med dine venner ved at skrive en mail til kontaktpersonen. Der kommer løbende nye frivilligopslag på siden.

Læs hele artiklen

Alle, der har lyst til at tage på festival, kan blive frivillige! Man skal blot være fyldt 15 år ved festivalens start.

Der er 30.000 frivillige på Roskilde Festival, og de løser vidt forskellige opgaver. Som frivillig bliver du en del af et hold. Her møder du nye mennesker gennem de opgaver, du er engageret i.

Det skal være trygt at tage på festival. Har du spørgsmål til tilgængeligheden på Roskilde Festival, kan du læse mere her eller kontakte vores team for tilgængelighed på accessibility@roskilde-festival.dk

Læs hele artiklen

Er du frivillig i minimum 24 til 32 timer, får du adgang til festivalen og særlige faciliteter kun for frivillige:

  • Fri adgang til Volunteers’ Village med wifi og gratis kaffe, te og saftevand. Her kan du tage en velfortjent pause i grønne omgivelser og nyde gode stunder med hele holdet i vores frivilligbar. Her finder du også Volunteers' Garden, hvor du kan deltage i gratis aktiviteter som morgendans, yoga, breathwork, massage, tage et varmt bad, slappe af i rolige omgivelser, hænge ud i den alkoholfri have og meget andet.
  • Fri adgang til hyggelige Volunteer Hubs i både Camping West, Camping East og i Central – med bl.a. afslappende loungeområder, gratis kaffe, te og saftevand – og gratis varme bade.
  • Volunteer Camping med ro til en god nattesøvn og gratis varme bade, hvor du kan overnatte med dine venner, der også er frivillige. Husk at Volunteer Camping kræver tilmelding forud for festivalen.
  • Mulighed for at få årets Volunteer Print trykt på sin egen medbragte t-shirt i Volunteers’ Village. 
  • Mulighed for at køre kvit og frit med shuttlebusser rundt på festivalpladsen.

Læs hele artiklen

Alle frivillige har mulighed for at ansøge om at sove i Volunteer Camping, hvor der er plads til at sætte telt op med de venner, der også er frivillige. 

Vi åbner for tilmelding 1. maj. Du tilmelder dig Volunteer Camping via din People-profil.

Området ligger i de grønne arealer omkring Darup Idrætscenter i den vestlige ende af festivalpladsen. Her kan du få en god nattesøvn, gratis varme bade, få opladt mobilen og mulighed for at købe mad og drikke.  

Området er for dig, som værdsætter et roligt sted at sove alle tidspunkter af døgnet. Derfor er det ikke tilladt at spille musik, larme eller spille boldspil i Volunteer Camping.

Området er populært for frivillige, og vi vil gerne have plads til flest muligt. Derfor er det heller ikke tilladt at medbringe pavilloner eller oversejl. Du kan overnatte i telt, men ikke medbringe campingvogn eller lignende.  

Hvis du vil sikre dig en plads med venner, som ikke er frivillige, har I selvfølgelig mulighed for selv at finde en ledig plads på de almindelige campingområder, når I ankommer.

Læs hele artiklen

Roskilde Festival er 100 % non-profit, og din indsats som frivillig går direkte til at støtte gode formål.  

Du kan være frivillig hos en af de 200 frivilligforeninger, som er med til at skabe Roskilde Festival, og på den måde støtte den enkelte forenings almennyttige formål.  

Du kan også være frivillig hos Foreningen Roskilde Festival, hvor alt overskud går til at støtte unges trivsel gennem kunst og kultur.  

Læs mere om vores donationer

Læs hele artiklen

Som frivillig skal du lægge en indsats på 32 timer fordelt over hele festivalperioden eller 24 timer i løbet af onsdag til lørdag, hvor alle scener er åbne. Antal timer fremgår af opslagene for frivillige roller.

Nogle teams tilbyder også endagsroller, hvor du engagerer dig otte timer og får adgang til festivalen den pågældende dag. 

Vil du engagere dig yderligere, kan du være med som ildsjæl hele året rundt og lægge en indsats på minimum 100 timer.

Læs hele artiklen

Du skal være fyldt 15 år ved festivalens start. Der gælder særlige regler og arbejdsmiljøvilkår for frivillige under 18 år. Nogle frivilligroller kan have en højere aldersgrænse, f.eks. 18 eller 21 år, og det vil i så fald fremgå af opslaget for rollen.

Læs hele artiklen

Vi har mange frivillige mellem 15 og 17 år på Roskilde Festival, og vi har et stort fokus på at det skal være trygt at være med. Alle frivillige mellem 15 og 17 år er tilknyttet et team med en voksen teamleder og er aldrig på vagt uden en voksen. Teamlederen kan registrere et telefonnummer på en værge. 

Vi følger særlige arbejdsmiljøregler for frivillige under 18 år. De må for eksempel ikke have nattearbejde, servere alkohol og tobak eller varetage sikkerhedsopgaver. 

Læs hele artiklen

Er du over 65, og vil du gerne med på frivilligholdet, så har du mulighed for at søge en rolle med seniorvilkår.

Seniorvilkår betyder, at timesatsen er 75% af standard-indsats. Det vil sige, at en 32-timers rolle bliver til en 24-timers rolle fordelt over hele festivalsperioden, eller at en 24-timers rolle bliver en 18-timers rolle fordelt over de sidste fire dage af festivalen.

Vær opmærksom på, at det ikke er alle teams, som udbyder seniorroller. For at finde frem til et team, der tilbyder en seniorrolle, skal du trykke på kategorien "seniorvilkår" oven over frivilligopslag

Læs hele artiklen

Roskilde Festival er en international festival, og rigtig mange af vores frivilligteams tilbyder frivilligroller for engelsktalende. Du kan se i de enkelte frivilligopslag, om danskkundskaber er et krav.   

Kan du ikke finde en frivilligrolle for engelsktalende, er du velkommen til at kontakte vores frivillige rekrutteringsteam på volunteer@roskilde-festival.dk. Så vil vi gøre vores bedste for at finde en frivilligrolle, der matcher.    

Læs hele artiklen

Er du fra et andet land end Danmark er du meget velkomne til at engagere dig og være med i vores frivilligfælleskab. Man skal have tilladelse til at opholde sig i Danmark for at være frivillig på festivalen.  

Under opholdet i Danmark – uanset om opholdet kræver visum, er visumfritaget eller baseret på en opholdstilladelse – kan der udføres ulønnet frivilligt arbejde uden at søge om arbejdstilladelse. Det frivillige arbejde skal have et almennyttigt formål, som skal fremgå af organisationens regler. Roskilde Festival er 100 % non-profit – det kan du læse mere om her.

At arbejde ulønnet betyder, at du ikke må modtage vederlag for dit arbejde i form af løn eller individuelle goder. Ved frivilligt arbejde på Roskilde Festival får du et festivalarmbånd og forplejning i forbindelse med dine vagter, som betragtes som små goder, der muliggør din frivilligindsats, og som gælder alle frivillige. Så længe man er lovligt i Danmark, kan man derfor være frivillig på Roskilde Festival.  

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en person kan tage lovligt til Danmark og udføre frivilligt arbejde, kan man kontakte Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Man kan også tjekke, om ens indrejse i Danmark kræver visum eller er visumfritaget ved at kontakte den danske ambassades hjemmeside i sit hjemland, hvor man kan finde informationer om visa mv.  

Hvis du har spørgsmål til at være international frivillig på Roskilde Festival, er du velkommen til at sende os en mail på volunteer@roskilde-festival.dk.

Læs hele artiklen

Som udgangspunkt er der altid et måltid mad og noget at drikke på en ottetimersvagt. Hvis du har mange korte vagter under festivalen, er du ikke garanteret et måltid på hver vagt. Er du i tvivl, så kontakt din teamleder.  

Enten har dit hold mad tilgængeligt i jeres område, eller også får du en voucher, der kan bruges i udvalgte madboder på festivalen. Der er ikke mad, når du ikke er på vagt, men du må gerne selv medbringe mad, og vi har bålområder, hvor man kan tilberede maden. Derudover har du mulighed for at købe færdiglavet mad i vores boder.

Læs hele artiklen

Du skal møde til alle dine vagter til den aftalte tid, og du må ikke indtage eller være påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer, når du har vagt.  Dette kan medføre en bortvisning fra festivalen og Roskilde Festival kan opkræve en afgift på 4.500 DKK.

Læs hele artiklen

Bliver du syg under festivalen og dermed forhindret i at møde op til din vagt, skal du straks kontakte din teamleder. Sammen finder i en løsning enten ved at bytte din vagt med en fra dit hold eller inddrage dit armbånd og sende dig godt hjem fra festivalpladsen, så en ny frivillig kan overtage dine vagter.

Læs hele artiklen

Hvis du udebliver fra en eller flere af dine vagter uden gyldig grund og uden aftale med din leder, kan Roskilde Festival inddrage dit armbånd og opkræve en afgift på 4.500 DKK. Du vil blive frataget muligheden for at være frivillig de næste tre år på festivalen.

Læs hele artiklen

Gå ind på People med dit personlige login. People er Roskilde Festivals frivilligdatabase, hvor alle festivalens frivillige har en profil. På People finder du dit hold, din kontaktperson og vigtige dokumenter såsom dit check-in-kort til at få udleveret dit armbånd. Har du spørgsmål omkring din rolle og opgave, så tag fat i din teamleder.

Læs hele artiklen

Kort før festivalen finder du dit personlige check-in-kort på forsiden af din People-profil. Når du skal have udleveret dit armbånd, skal du medbringe dit check-in-kort og billedlegitimation. Du får udleveret dit armbånd i check-in i bygning 6 på Roskilde Handelsskole – Bakkesvinget 67. Du kan læse alt om check-in og udlevering af armbånd i Roskilde Festival-appen.   

Læs hele artiklen

Hvis du bruger iPhone, kan du finde appen i App Store.  

Hvis du bruger Android-telefon, kan du finde appen på http://roskil.de/app 

Som frivillig kan du logge ind på appen med dit People-login. På den måde får du adgang til al relevant information til frivillige såsom nyheder, festivalkort og meget mere. 

Læs hele artiklen